Σε υποτονικό μοτίβο η αγορά (update)

Ανοδικά κινούνται στην πλειονότητα τους τα ”βαριά χαρτιά” με εξαίρεση τις Alpha Bank και Cosmote, διατηρώντας το Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 2.220 μονάδων. Στις 141 οι ανοδικές μετοχές, στις 139 οι καθοδικές.

Εξήντα οκτώ μετοχές δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη πράξη, δυόμισυ ώρες μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 9 εκατ. είναι προσυμφωνημένες συναλλαγές και ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα εύρος πέντε μονάδων.

Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό καθεστώς ημιαργίας όπου όσοι ελάχιστοι δραστηριοποιούνται σήμερα στη Σοφοκλέους, το κάνουν με ”ανιχνευτικές διαθέσεις”, δοκιμάζοντας τις προθέσεις των όποιων αγοραστών, αλλά ταυτόχρονα προσέχοντας να διατηρήσουν την τρέχουσα αξία χαρτοφυλακίου, καθότι μια εξαιρετικά ρηχή αγορά όπως είναι σήμερα η Σοφοκλέους, είναι ευάλωτη σε έντονες κινήσεις.

Παρά ταύτα, η υψηλή κεφαλαιοποίηση δέχεται κατά το τελευταίο ημίωρο κάποιες μετρημένες πιέσεις οι οποίες θα πρέπει να αποδοθούν σε επιλεκτικά κλεισίματα θέσεων θεσμικών χαρτοφυλακίων που δεν επιθυμούν να παραμείνουν επενδεδυμμένα καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών που δεν θα υπάρχουν συνεδριάσεις, αλλά κατά τις οποίες οι ευρωπαϊκές αγορές δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κινηθούν ανοδικά.

Έως τις 15:00 η αγορά αναμένεται να κινηθεί στο υποτονικό αυτό μοτίβο, ενδεχομένως, να δούμε μια εξισορρόπηση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών, απόρροια της αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών (100 μετοχές κινούνται ανοδικά, 70 πτωτικά), ενώ όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα σχόλιά μας η τελευταία ώρα των συναλλαγών είναι εξαιρετικά πιθανό να παρέχει ενδείξεις βραχυχρόνιας κίνησης της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v