Πιέσεις από ΟΤΕ και Alpha (update)

Οι πιέσεις σε Alpha (-1,56%) και ΟΤΕ (-1,27%) οδηγούν σε αρνητικό πρόσημο τη Σοφοκλέους και αλλάζουν σημαντικά την ισορροπία ανοδικών (61) προς πτωτικές (239) μετοχές. θετικά κινούνται Εθνική, Εμπορική και Πειραιώς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με μεθοδευμένες και άκρως τεχνικές κινήσεις επιχειρείται και επιτυγχάνεται μέχρι στιγμής η συντήρηση της αγοράς στο εύρος 2.225 – 2.240 μονάδων.

Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί την τελευταία ώρα είναι η προσεκτικότερη, τεχνικά, και με περισσότερες συναλλαγές ενίσχυση της τιμής της Εθνικής προς τα 20,2 – 20,3 ευρώ. Όπως φαίνεται από τις κινήσεις των στελεχών του Ομίλου τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται η εδραίωση της ”βάσης” στα 20 ευρώ, προσπάθεια που όπως όλα δείχνουν ευοδώνεται. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κατά συνέπεια μία σταδιακή προσαρμογή της προς την ”αντίσταση” των 21 ευρώ, στις επόμενες συνεδριάσεις.

Επιθετικότερη, εμφανίζεται και η τάση στη μετοχή της Πειραιώς, την τελευταία μισή ώρα, ενώ ενισχύονται και άλλες μετοχές του κλάδου. Παρατηρείται επίσης ότι μετοχές όπως για παράδειγμα ο Τιτάνας, δεν χρειάζονται και μεγάλη ζήτηση για να εξασφαλίσουν, μεσοπρόθεσμα, ”στηρίξεις”.

Σε ό,τι αφορά τη μικρή κεφαλαιοποίηση το limit up της Alsinco επιβεβαιώνει την παρουσία του γνωστού... ”επενδυτικού σχήματος”, το οποίο όμως έχει αποχωρήσει από άλλες θέσεις του τις τελευταίες ημέρες.

Ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν, όσοι παρακολουθούν την μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, είναι ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η φάση αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης των δυνάμεων ορισμένων λόμπι, επενδυτικών σχημάτων και market makers με χρηματιστηριακές, ενόψει, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, εξελίξεων και στην... κατηγορία τους.

Για την επόμενη ώρα, εάν διασπαστεί έστω και πρόσκαιρα το όριο των 2.240 μονάδων, με μείωση των πωλητών κυρίως στην Εθνική, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μετατόπιση κατά τι υψηλότερα του πήχη μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση, θα μας ήταν αρκετό για σήμερα ένα κλείσιμο στο γνωστό μας εύρος ασφαλείας με συναλλαγές 85 – 100 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v