Ισορροπία λόγω τραπεζών και τηλεπικοινωνιών

Η ανοδική κίνηση των τραπεζών αντισταθμίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης από τις πιέσεις στον ΟΤΕ με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να κλείσει οριακά υψηλότερα από την Παρασκευή. Στις 165 οι πτωτικές μετοχές, στις 135 οι ανοδικές.

Άλλη μία άκρως ικανοποιητική συνεδρίαση είχαμε σήμερα στη Σοφοκλέους, καθώς τόσο η ενδοσυνεδριακή διακύμανση του δείκτη όσο και η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης – με μοναδικό ”μελανό” σημείο ενδεχομένως τις τηλεπικοινωνίες – παραπέμπουν σε μια αγορά που ”θέλει” να δημιουργήσει βάση στις τρέχουσες αποτιμήσεις και σίγουρα δεν επιθυμεί να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ενδεικτικό άλλωστε το ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απόκλιση μόλις 7 μονάδων από το ενδοσυνεδριακό υψηλό του και 16 από το χαμηλό του, δεδομένο που υποστηρίζει όσους εκτιμούν ότι η προσφορά τίτλων απορροφήθηκε ως επί το πλείστον σε μεγάλο βαθμό, με εξαίρεση κάποιους τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση στις 2.227,96 μονάδες, οριακά ενισχυμένος σε ποσοστό 0,13%, εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει όμως πλήρως τη τάση της ευρύτερης αγοράς, όπου οι πτωτικές μετοχές (166) υπερκέρασαν τις ανοδικές (137).

Παρά ταύτα, η διατήρηση του τζίρου σε σχετικά ”υψηλά” επίπεδα και δη στα 97,3 εκ. ευρώ (13 εκ. σε πακέτα) κρίνεται ενδεικτική της συνεχιζόμενης εμπλοκής του retail με τα δρώμενα στη Σοφοκλέους, κάτι που είναι απαραίτητο εάν η αγορά είναι επιτέλους να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος.

Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να διατηρήσουμε την προσοχή μας στις εξελίξεις στο διεθνές σκηνικό, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ενδεικτικό άλλωστε της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί. Μια βελτίωση της διεθνούς τάσης ενδεχομένως να αποτελέσει το καταλύτη που ”ψάχνει” η αγορά προκειμένου να την οδηγήσει σε ακόμα υψηλότερες αποτιμήσεις.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στον ΟΠΑΠ (100.000 τεμάχια στην τιμή των 8,62 ευρώ), ένα πακέτο στη Sex Form (200.000 τεμάχια στην τιμή των 9 ευρώ), ένα πακέτο στην Coca Cola 3E (650.000 τεμάχια στην τιμή των 15 ευρώ) κι ένα πακέτο στην EFG Eurobank (48.000 τεμάχια στην τιμή των 13 ευρώ).

Τέλος, χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσε η μετοχή της Goody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v