Οι τράπεζες οδηγούν την άνοδο

Με οδηγό τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, αλλά και με ικανοποιητικό τζίρο η Σοφοκλέους καταγράφει σημαντικά κέρδη. Επιθετικότερα κινείται η Περιφέρεια, ενώ πάνω από 270 μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο και 31 με αρνητικό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όσοι υποτίμησαν την Εθνική, ενδέχεται να σπεύδουν να τοποθετηθούν σε τιμές υψηλότερες των 20 ευρώ για να προλάβουν την ”εισροή ρευστότητας”, καθώς το μέρισμα θα διανεμηθεί πολύ σύντομα.

Με σύμμαχο τη μέχρι στιγμής σταθεροποιητική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απελευθέρωση δυνάμεων που ούτως ή άλλως είχαν ποντάρει θετικά από την αρχή της εβδομάδας.

Ο Γενικός Δείκτης καταφέρνει με καλό τζίρο να κινείται οριακά έστω υψηλότερα του κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής. Αναμφίβολα θετική κίνηση, καθώς επιχειρείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στις διεθνείς αγορές και τις πρόσκαιρες ”βυθίσεις” τραπεζικών μετοχών (Eurobank, Εθνική).

Μεταξύ των βασικών δεικτών για μια ακόμη, πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση ο ΜΚ 40 κινείται επιθετικότερα από ότι ο FTSE 20, οδηγώντας σε ανανέωση θέσεων ”αγοραστών” αρκετούς παίκτες του ΧΠΑ. Αναμφίβολα, η σταθεροποίηση και θετική αντίδραση της Εθνικής ενισχύει το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, όσων ασχολούνται με την αγορά, οι οποίοι ”ξεθάρεψαν” ακόμη περισσότερο τη στιγμή της προσέγγισης των 2.230 μονάδων.

Επιμέρους, ζωογόνες, κινήσεις στην περιφέρεια δικαιολογούνται απόλυτα, θεωρούνται επιβεβλημένες θα λέγαμε καθότι η προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος είναι συνολική και γενικότερης αποδοχής.

Μετοχή σηματωρός η Εθνική, για την οποία τεχνικά η εξασφάλιση της στήριξης των 20,2 ευρώ ανοίγει και πάλι διάπλατα το δρόμο για επαναπροσέγγιση της τιμής, πριν την αποκοπή, δηλαδή των 20,9 ευρώ. Καλώς ή κακώς η Alpha θα βρεθεί με τον τρόπο της στο προσκήνιο σύντομα, ενώ αυξημένες πλέον απαιτήσεις έχουμε και από τη Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v