Στον απόηχο της Εθνικής

Στον απόηχο της Εθνικής σήμερα η αγορά με το στοίχημα να μεταφέρεται στις 2.230 μονάδες. Αντίδραση αναμένεται από τις τράπεζες, τις κερδισμένες από την αναβάθμιση μετοχές, τα νέα blue chips αλλά και την περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εθνικό στοίχημα με τις 2.230 μονάδες θα δοθεί σήμερα. Το θετικό για την Εθνική είναι πως τις τελευταίες δύο – τρεις συνεδριάσεις έχει διευρυνθεί το μέτωπο των μετοχών που ”βλέπουν” άνοδο.

Αρχίζοντας από τις τράπεζες όπου οι Eurobank, Alpha και Πειραιώς μπορούν να κινηθούν υψηλότερα, προχωρώντας στις κερδισμένες από την αναβάθμιση μετοχές (ΔΕΗ), τα νέα blue chips της Σοφοκέους (Intralot, ΟΠΑΠ), μέχρι και την ακραία περιφέρεια, όλα προδιαγράφουν, βραχυπρόθεσμη έστω, άνοδο.

Το εύρος της αντίδρασης θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των εν δυνάμει αγοραστών στο εύρος 2.280 – 2.320 μονάδων και τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε στις διεθνείς αγορές. Όλοι ανεξαιρέτως έχουν συμφέρον να αντιδράσει η αγορά και η σημερινή συνεδρίαση τους προσφέρει την ευκαιρία.

”Κλειδί” η μετοχή της Εθνικής, καθώς το στοίχημα που παίζεται αφορά σε πρώτη φάση στην υπέρβαση των 20 ευρώ και το ”ψαλίδισμα” της διαφοράς που δημιουργεί το μέρισμα σε ποσοστό μέχρι και –2% σήμερα. Εάν η μετοχή της Εθνικής καταφέρει στο κλείσιμο να μην έχει υποχωρήσει χαμηλότερα των 20,4 – 20,5 ευρώ η αγορά αποκτά άμεσα ενδιαφέρον.

Τα Συμβόλαια στα Παράγωγα του 40άρη αλλά και οι θέσεις αγοραστών που ”ανοίγονται” σε μεμονωμένες μετοχές (ΟΤΕ, Εθνική, Ιντρακόμ, Eurobank) ”δείχνουν” αντίδραση που μπορεί να έχει διάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v