Σταθεροποιείται η Σοφοκλέους

Οι ανοδικές τάσεις σε Εθνική και Ιντρακόμ ισοσκελίζουν τις πιέσεις από Eurobank και Εμπορική, ενώ θετική διάθεση τείνει να επικρατήσει και σε ένα μέρος της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται στη Σοφοκλέους με αιχμή τις Εθνική, Ιντρακόμ και τη θετική διάθεση να διαχέεται και σε ένα κομμάτι της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Εάν εξαιρεθεί η μετοχή της Eurobank, που προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στα 12,3 – 12,5 ευρώ, με τη θετική φορά της Εθνικής (προς τα 20,6 ευρώ) και το εντυπωσιακό +3,17% της Ιντρακόμ (προς τα 9,2 ευρώ με ισχυρούς αγοραστές και σε άλλες μετοχές του Ομίλου) μπορούμε να μιλάμε για μια ανοδική συνεδρίαση, παρά το ”κόκκινο” του Δείκτη.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών βελτιώνεται σταθερά υπέρ των πρώτων με εντυπωσιακή επανεμφάνιση σε ορισμένες περιπτώσεις (ΚΡΕΚΑ, Ξιφίας, Γιαννούσης, Intersat, Λαζαρίδης) των απαραίτητων για τη ρευστότητα της αγοράς επενδυτικών σχημάτων. Κάτι, που για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης ενισχύεται από την θετική πορεία του ΜΚ 40, έναντι των FTSE 20 και Γενικού Δείκτη.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς, εμπνέει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το ”κλείσιμο” μπορεί να είναι υψηλότερα των 2.200 μονάδων με συναλλαγές περισσότερες των χθεσινών, ενδεχόμενο αναμφίβολα θετικό στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v