”Βλέπει” και πάλι τις 2.200 η Σοφοκλέους (update)

Στα επίπεδα των 2.200 μονάδων επιστρέφει και παλι η Σοφοκλέους μέσω πιέσεων σε Alpha Bank, Eurobank, Εμπορική, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 1/5, ενώ ο τζίρος κινείται στα 44 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλός τζίρος, περίπου 25 εκατ. ευρώ, και επιφυλακτικότητα κυρίως λόγω Ευρώπης, κρατούν τη Σοφοκλέους στο εύρος των 2.205 – 2.225 μονάδων.

Με συναλλαγές περίπου 60.000 μετοχών καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,5% η μετοχή της Alpha παρασύροντας χαμηλότερα τον FTSE 20 και τον Δείκτη. Ανάλογο ποσοστό απωλειών εμφανίζει η Eurobank, ενώ μια πρώτη κατοχύρωση κάποιων κερδών παρατηρείται στον ΟΤΕ.

Αντίρροπα, εξισορροπητικά θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι λειτουργεί η αντίδραση της Ιντρακόμ, Ελληνικών Πετρελαίων, δύο – τριών ακόμη μετοχών του FTSE 20 και βεβαίως η Εθνική. Για τη μετοχή της τελευταίας, είναι προφανής η επιδίωξη ισχυροποίησης του εύρους διακύμανσης, τουλάχιστον για σήμερα, 20,4 – 20,6 ευρώ. Η μέχρι στιγμής προσφορά και η σχέση πωλητών – αγοραστών δεν εμπνέει (πάντα μέχρι στιγμής) ιδιαίτερη ανησυχία για τη μετοχή της ”μεγάλης μας φίλης”.

Επιμέρους κινήσεις, με επίκεντρο τις σχέσεις ανταλλαγής συγχωνευόμενων εταιριών συντηρούν το όποιο βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο. Το ιδανικό ζητούμενο για σήμερα, δηλαδή η ενδοσυνεδριακή έστω προσέγγιση των 2.230 μονάδων, φαντάζει περισσότερο μακρινή... προσδοκία παρά εφικτή για σήμερα επιδίωξη.

Ούτως ή άλλως, όμως, το πρόσκαιρο κλίμα αστάθειας στις ευρωπαϊκές αγορές μεταθέτει για μια – δύο συνεδριάσεις αργότερα το όλο εγχείρημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v