Στο σταυροδρόμι των... 2.200 μονάδων

Σε περιορισμένο εύρος 20 μονάδων κινήθηκε σήμερα η Σοφοκλέους με αξιοσημείωτα στοιχεία τη σταθεροποίηση του τζίρου πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ και τις διακριτικές τοποθετήσεις σε ”βαριά χαρτιά” που έχουν πιεσθεί αρκετά.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο εύρος 20 μονάδων κινήθηκε σήμερα ο Γενικός Δείκτης τιμών στο ΧΑΑ, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κινήθηκε στο range 2.197 - 2.217, με τις τράπεζες να εμφανίζουν σχετικά υψηλούς όγκους συναλλαγών – και σαφώς καλύτερη εικόνα από αυτή των τελευταίων εβδομάδων – αλλά και τη Περιφέρεια να παραμένει ”αδιάφορη”.

Στα θετικά της συνεδρίασης καταλογίζεται η σταθεροποίηση του τζίρου πάνω από τα επίπεδα των 70 εκατ. ευρώ (74,2 εκατ. με 2,2 εκατ. σε προσυμφωνημένες συναλλαγές) καθώς και η ικανοποιητική εικόνα των τηλεπικοινωνιών, με ΟΤΕ (0,6%) και Cosmote (0,4%) να γίνονται εκ νέου αντικείμενο επιλεκτικών τοποθετήσεων από το εξωτερικό, ενώ τεχνικά – πέραν της εικόνας συσσώρευσης – το κλείσιμο του Δείκτη στις 2.203,27 μονάδες (0,05%) καθιστά εφικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας βάσης στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Στον αντίποδα, στην ευρύτερη αγορά, ”νικητές” βγήκαν οι πωλητές, καθώς 163 μετοχές έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, 139 σε θετικό με τη συναλλακτική δραστηριότητα στη Περιφέρεια να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Παράλληλα, η τάση του τραπεζικού κλάδου, με Εμπορική (0,5%) και Εθνική (0,2%) σε θετικό έδαφος σίγουρα συνδράμει στο να μετριάζονται οι πιέσεις στο Γενικό Δείκτη, εν τούτοις, θα πρέπει να περιμένουμε τις ερχόμενες 10-15 συνεδριάσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε, εάν η πρόσφατη εικόνα είναι αποτέλεσμα της εισόδου των ασφαλιστικών ταμείων σε συγκεκριμένες μετοχές - η οποία όταν σταματήσει θα σηματοδοτήσει νέα φάση ”διόρθωσης” - ή εάν στον αντίποδα έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική ”απροθυμία” διολίσθησης κάτω από τις 2.200 μονάδες.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στην Coca Cola 3E (50.000 τεμάχια στην τιμή των 15,2 ευρώ) κι ένα πακέτο στη Medicon (10.000 τεμάχια στην τιμή των 9,06 ευρώ), ενώ χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσε η μετοχή της Πουλιάδης & Συνεργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v