Στο ρελαντί η αγορά

Σε εύρος τιμών υψηλότερο του χθεσινού κινείται ο Γενικός Δείκτης, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς των μετοχών της Εθνικής και του ΟΤΕ. Η αντίδραση κρίνεται ενθαρρυντική, ιδιαίτερα, εάν συνεκτιμηθεί το χαμηλό κόστος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εθνική και ΟΤΕ, κυρίως, καταφέρνουν, με τη μέχρι στιγμής συμπεριφορά τους, να συντηρούν το Γενικό Δείκτη σε εύρος τιμών υψηλότερο του χθεσινού.

Ενθαρρυντική, από τεχνικής πλευράς, ένδειξη η αντίδραση του Δείκτη (γύρω στις 13.00) από τις 2.204 μονάδες προς τις 2.215. Εάν μάλιστα συνεκτιμηθεί πως το κόστος αυτής της μικρής ”επιβεβαίωσης” ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, ενισχύονται οι εκτιμήσεις των πιο αισιόδοξων, της Σοφοκλέους.

Η μετοχή της Εθνικής, επιβεβαιώνει πως χωρίς σημαντική προσφορά ”κρατά” το εύρος 20 – 20,25 και με τη συνδρομή του ΟΤΕ (αποδεκτό εύρος αγορών 17,05 – 17,20 ευρώ) συμβάλλουν στην ομαλή και χωρίς ζημίες ”έξοδο” από τα συμβόλαια Απριλίου, όσων δεν είχαν προλάβει το πρωί να ”κλείσουν” τις θέσεις τους.

Περιορισμένες οι ”παράπλευρες” μέχρι στιγμής κινήσεις με την Κλωνατέξ (και ειδικότερα η προνομιούχος) να εκμεταλλεύεται τη θετική αφορμή αντιδρώντας προς την τιμή ”κλειδί” των 3,2 ευρώ.

Ένα περιορισμένο, έστω, πλην όμως υπαρκτό ενδιαφέρον καταγράφεται σε μετοχές εταιριών όπως οι Medicon, Κυριακίδης, Rilken, Spider, FANCO, Altec κ.α. Η μετοχή της Cosmote με τη διακύμανσή της στα 10,4 – 10,5 ευρώ ισχυροποιεί την βάση στήριξης, ενώ η άλλη μετοχή του FTSE 20, τα ΕΛΠΕ επιχειρούν να αντιδράσουν προς τα 5,9 ευρώ.

Θα πρέπει να αναμένεται μία ακόμη ”επιβεβαίωση” των 2.203 μονάδων και εξίσου ήπια, χαμηλού κόστους αντίδραση στη συνέχεια, προς τα επίπεδα των 2.215 – 2.220.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί περαιτέρω άνοδος του Δείκτη προς την ”αντίσταση” των 2.230 μονάδων, για έστω διερευνητικούς λόγους. Η σημασία της συγκεκριμένης ”περιοχής” είναι γνωστή και βαρύνουσα για όσους ασχολούνται τεχνικά με το Δείκτη και εν μέρει δικαιολογημένα της αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v