Με το βλέμμα στραμμένο στην Εθνική (update)

H συμπεριφορά της Εθνικής δίνει το στίγμα στη σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑΑ. Ο Γενικός Δείκτης δείχνει να περιορίζει τα αρχικά κέρδη, ενώ οι μισές περίπου μετοχές (176) καταγράφουν απώλειες έναντι 125 που κινούνται με θετικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν επιβεβαιωθούν οι μέχρι στιγμής θετικές, τεχνικά, ενδείξεις με αιχμή και επίκεντρο την Εθνική, θα δοθεί μάχη για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Και γινόμαστε συγκεκριμένοι.

Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι ”παίκτες” έχουν γυρίσει από το πρωί σε long τις θέσεις τους στον FTSE 20, αγοράζοντας ταυτόχρονα Εθνική στα ”χαμηλά” της, είναι κινήσεις αναμφίβολα καλοδεχούμενες. Οι συναλλαγές σήμερα μετά από καιρό, υψηλότερες στην αγορά μετοχών από ότι στα Παράγωγα, μάλλον ενισχύουν την κίνηση που έχει ξεκινήσει από το πρωί.

Το παρήγορο είναι πως εκτός από την κίνηση δύο – τριών ισχυρών και διορατικών θεσμικών φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην προσπάθεια ”αναστροφής” και ορισμένα επενδυτικά σχήματα – λόμπι.

Εάν στη συνέχεια διαπιστώσουμε ότι η τάση είναι ενισχυτική –σε επίπεδο συναλλαγών και επιμέρους μετοχών- θα τείνει να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως η Εθνική δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Και αναφέρονται, οι συγκεκριμένες πηγές, τόσο στις φήμες για τον διοικητή του Ομίλου, όσο και σε καθαρά τεχνικά θέματα όπως είναι η κεφαλαιοποίηση (Εθνικής, Eurobank) και ο διαφαινόμενος κίνδυνος υποχώρησης της μετοχής στις 25/04 λόγω της αποκοπής του μερίσματος.

Εκτιμούμε και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η αντίδραση θα έρθει από την καρδιά του συστήματος, τις τράπεζες και ειδικότερα την Εθνική. Για αυτό με εύλογο ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένονται οι δηλώσεις του προέδρου της Εμπορικής, που θα προϊδεάσουν όπως είναι λογικό τη συνολικότερη κίνηση στις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v