Μικρά τα περιθώρια υποχώρησης

Χωρίς να υφίστανται πλέον σημαντικά περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης, η κίνηση της αγοράς αναμένεται να κριθεί από τη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου. Αναμένεται παράλληλα, αποσαφήνιση της θέσης των επενδυτικών σχημάτων που παρέμειναν ανενεργά την προηγούμενη εβδομάδα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς σημαντικά περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης, θα κριθεί από τη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου εάν η αγορά θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ 2.180 – 2.230 μονάδων.

Ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να κινηθεί χαμηλότερα και των 3.645 μονάδων, παρασύροντας τον FTSE 20 προς τις 1.150. Αυτή η ενδεχόμενη υποχώρηση μπορεί να προκληθεί μόνο στην περίπτωση που η μετοχή της Εθνικής κινηθεί χαμηλότερα των 19,5 ευρώ.

Ο χαμηλός τζίρος δεν επιτρέπει έτσι και αλλιώς σημαντική διαφοροποίηση των επενδυτικών επιλογών από αυτές των τελευταίων δύο – τριών εβδομάδων. Όμως, η σημερινή αλλά και η αυριανή συνεδρίαση αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς θα αποσαφηνιστούν οι διαθέσεις των κάθε λογής επενδυτικών σχημάτων και λόμπι τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα έλαμψαν με την απουσία τους.

Το ενθαρρυντικό είναι πως συγκεκριμένες μετοχές του FTSE 20 μπορεί να συντηρήσουν την ελαφρά ανοδική τους θέση, οδηγώντας την αγορά προς τις 2.230. Σε συνδυασμό με την επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE στις 24/04 δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αύξησης της εμπορευσιμότητας τίτλων που πρόκειται να αναβαθμιστούν (είτε να υποβαθμιστούν).

Την εβδομάδα αυτή, θα οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στον τρόπο (και τις λοιπές λεπτομέρειες) τοποθέτησης μέρους των διαθεσίμων των Ταμείων (μέχρι ποσοστού 5%) σε επιλεγμένες μετοχές του ΧΑΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v