Επανέρχονται οι πιέσεις στο κλείσιμο (update)

Πιέσεις της τελευταίας στιγμής σε τράπεζες και ΟΤΕ αντιστρέφουν το κλίμα στη Σοφοκλέους, ωθώντας το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.210 μονάδες. Πάνω από 174 μετοχές κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανής προσπάθεια σταθεροποίησης με επιτυχή μέχρι στιγμής αποτελέσματα, καταγράφεται στη Σοφοκλέους.

Με συναλλαγές 10 εκατ. ευρώ ανά ώρα, η αγορά πρόσφερε ένδειξη επιβεβαίωσης της ανθεκτικότητας των 2.200 μονάδων, με ελαχιστοποίηση των πωλήσεων στα ” χαμηλά ” επίπεδα τιμών, γεγονός που είχε την άμεση αντίδραση του Δείκτη προς το επόμενο εύρος διακύμανσης, 2210 –2220 μονάδων.

Δεδομένης της συγκυρίας, θεωρούνται ικανοποιητικές οι μέχρι στιγμής συναλλαγές σε μετοχές όπως η 3Ε, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Ιntracom, κ.α. Αυτό που ζητείται, τις 4 τελευταίες συνεδριάσεις είναι η αντίδραση προς τις 2.230 μονάδες, για να διερευνηθούν οι πραγματικές – σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα- δυνατότητες της αγοράς.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η προσπάθεια σταθεροποίησης στις τράπεζας καθιστά τολμηρότερους όσους επικεντρώνονται στα ” μεσαία”. Για παράδειγμα και η μετοχή των Ευρωσυμβούλων αντιδρά με τζίρο, ακολουθεί η Alsinco, συνεχίζεται το διακριτικό μάζεμα της Λάμψα , ενισχύεται η μετοχή της ΑΧΟΝ, το Γαλαξίδι, εν πάσει περιπτώσει καταβάλλεται προσπάθεια να αντιδράσουν κάποιες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v