Πιέσεις... για τοποθετήσεις

Συνεχίζονται, με ήπιο ρυθμό, οι τοποθετήσεις συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων σε Cosmote, OTE, Alhpa και Εθνική, γεγονός που συντηρεί το Δείκτη στα επίπεδα των 2.215-2.220 μονάδων, ενώ το ισοζύγιο πτωτικών προς ανοδικές ”γέρνει” υπέρ των πρώτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ήπιο ρυθμό συνεχίζονται οι τοποθετήσεις συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων σε μετοχές των Cosmote – OTE αλλά και ορισμένες του τραπεζικού κλάδου με αιχμή βεβαίως τις Εθνική, Alpha.

Συντηρείται έτσι ο Δείκτης στα επίπεδα των 2.215 – 2.220 μονάδων, αποτρέπει, με την αδυναμία του να υπερβεί τις 2.230 μονάδες, και άλλους ”παίκτες” να ενεργοποιηθούν, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις συναλλαγές (30 εκατ.ευρώ).

Είναι προφανές πως στη σημερινή συνεδρίαση, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία, ώστε να δημιουργηθεί -πριν καν την έναρξή της- κλίμα ρευστότητας, αβεβαιότητας, κάτι που θα λειτουργούσε ανασχετικά στην προσπάθεια της αγοράς να υπερβεί τις 2.230 μονάδες.

Τοποθετήσεις πάντως, σε μια ολιγομελή ομάδα μετοχών καταγράφονται, με εμφανή όμως την προσπάθεια να ολοκληρωθούν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν προσφέρει μέχρι στιγμής τις απαραίτητες αρνητικές αφορμές για να υποτιμηθεί ακόμη περισσότερο η Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v