ΟΤΕ και ξένοι ”φτιάχνουν” κλίμα (update)

Στις εντολές αγοράς σε ΟΤΕ και Cosmote για λογαρισμό ξένων επενδυτών επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους, η οποία κινείται πάνω από τις 2.200 μονάδες με τη βοήθεια εντολών στα Παράγωγα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τεχνητές εντολές ”αγοράς” 100 και 200 συμβολαίων του Απριλίου στον FTSE 20 επιχειρείται να διαμορφωθεί κλίμα και τάση σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες/προοπτικές του FTSE 20. Χαρακτηρίζoνται έτσι οι συγκεκριμένες εντολές, στα Παράγωγα, γιατί από τη στιγμή που εισέρχονται στο σύστημα, διαμορφώνουν κλίμα και αμέσως μετά αποσύρονται.

Σε κάθε περίπτωση, όμως είναι πραγματικές εντολές αγοράς που δίνονται κυρίως σε Cosmote, ΟΤΕ, μέσω 2-3 ισχυρών χρηματιστηριακών για λογαριασμό ξένων πελατών τους.

Σε ξένους αποδίδονται, άλλωστε, και οι περισσότερες των σημερινών εντολών σε τραπεζικούς τίτλους.

Ενθαρρυντική, όμως ένδειξη θεωρείται η ενίσχυση της ζήτησης σε μετοχές που αποδεδειγμένα ξαναβρίσκονται τις τελευταίες συνεδριάσεις μεταξύ των πρώτων επιλογών λίγων εγχώριων θεσμικών, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει σήμερα με την ΕΥΔΑΠ.

Αναμφίβολα, το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές συμβάλει στη συντήρηση αν μη τι άλλο, της περιορισμένης έστω αγοραστικής διάθεσης ορισμένων παικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v