Ας κάνουν κράτει οι θεσμικοί

Πολλά περισσότερα ανέμενε η αγορά από τη χθεσινή συνάντηση των παραγόντων. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι λίγο πολύ γνωστά και δεν θέτουν το πρόβλημα. Για τη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον στην κίνηση Εθνικής, Alpha και ΟΤΕ και τις διαθέσεις δύο - τριών θεσμικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μάλλον μουδιασμένοι δείχνουν οι ενεργοί ”παίκτες”, από τα όσα ανακοινώθηκαν μετά τη χθεσινή συνάντηση των παραγόντων της αγοράς. Μέτρα και ρυθμίσεις λίγο πολύ γνωστά αλλά γενικόλογα χωρίς να θέτουν το πρόβλημα (επί τον τύπο, των ήλων).

Αποτελεί κοινή εκτίμηση πως η αγορά περίμενε κάτι ουσιαστικότερο, δραστικότερο, ικανό να λειτουργήσει άμεσα στην καρδιά του προβλήματος, τώρα και όχι εν ευθέτω χρόνω, όπως γενικόλογα καταγράφονται από τις αποφάσεις των αρμοδίων.

Κατά συνέπεια το ”παιχνίδι” θα δοθεί κυρίως μεταξύ εκείνων των δύο – τριών εγχώριων θεσμικών που φοβούμενοι τα χειρότερα, λόγω νευρικότητας στις διεθνείς αγορές, προτίμησαν να ρευστοποιήσουν, παρά να τηρήσουν την άτυπη ”συμφωνία κυρίων” στην οποία είχαν δεσμευθεί την προηγούμενη Πέμπτη – Παρασκευή.

Το πώς θα αντιδράσει από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης η Εθνική, η Alpha και δύο – τρεις μετοχές του FTSE 20, θα αποτελέσει πρόκριμα για σήμερα – αύριο. Ανάλογα θα πράξουν, όπως και χθες άλλωστε, τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα. Ζητούμενο η προσέλκυση του ενδιαφέροντος εν δυνάμει αγοραστών πέριξ των 20 ευρώ για την Εθνική, το ενδεχόμενο να αντιδράσει η Alpha και να μην υποχωρήσει χαμηλότερα η μετοχή του ΟΤΕ.

Λόγω των χαμηλών, χθες, συναλλαγών η ανοδική έκλαμψη της Παρασκευής δεν έχει –τεχνικά τουλάχιστον- ακυρωθεί, που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της σημερινής πορείας συναρτάται με τις διαθέσεις των δύο – τριών θεσμικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v