Φιλί ζωής ή ανάσα για Σοφοκλέους

Υστερα από τρεις εβδομάδες, η Σοφοκλέους έκλεισε με θετικό πρόσημο, το οποίο και διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Από Δευτέρα θα φανεί εάν η αντίδραση ήταν τεχνική ή σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη αλλαγή τάσης.

Επιτέλους αντίδραση στο Γενικό Δείκτη Τιμών στη Σοφοκλέους. Στον απόηχο 12 σερί πτωτικών συνεδριάσεων, ο Δενικός Γείκτης αλλά και η ευρύτερη αγορά έδωσαν σήμερα την εντύπωση ότι μπορούν, έστω και βραχυχρόνια, να ανακτήσουν μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψαν, με ζητούμενο, όπως πάντα, τη διάρκεια.

Πρέπει να τονιστεί ότι σε αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης μπόρεσε σήμερα να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθότι στα χαμηλά πολλών τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπήρχαν τοποθετήσεις περιορισμένου εύρους από μέρους θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Στα θετικά στη συνέχεια καταλογίζεται το γεγονός ότι ο Δείκτης έκλεισε κοντά στο ενδοσυνεδριακά υψηλό της ημέρας (2.231), αφού στο κλείσιμο διαμορφώθηκε στις 2.228,76 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,29%. Οι τηλεπικοινωνίες, με κέρδη 2,12% έδωσαν τον τόνο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Τόσο η Cosmote όσο και η Panafon ενισχύθηκαν σε ποσοστό 3,3%, εντούτοις ο τζίρος των 89,5 εκατ. ευρώ είναι σαφώς χαμηλότερος απ’ ό,τι απαιτείται προκειμένου να συντηρηθεί η ανοδική τάση σε μεσοπρόθεσμη βάση, χωρίς όμως να μπορεί να αγνοηθεί η κατά τα άλλα εξαιρετική εικόνα στο εύρος της αγοράς κατά τη σημερινή ημέρα.

Ειδικότερα, μόλις 57 μετοχές βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, ενώ πάνω από 215 ενισχύθηκαν. Παράλληλα, ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η αδυναμία των δεικτοβαρών τίτλων του τραπεζικού κλάδου (Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς) να αφομοιώσουν την τάση που έδωσαν οι τηλεπικοινωνίες, αφού μόνο η Eurobank ενισχύθηκε σε ποσοστό πάνω από 1%.

Βραχυπρόθεσμα και δη στην Περιφέρεια, αναμένουμε να δούμε τις ”διαθέσεις” όσων τοποθετήθηκαν σήμερα, καθώς εάν δεν σημειωθούν σημαντικές ρευστοποιήσεις στα υψηλά της Δευτέρες αυτό θα αποτελέσει σήμα ότι οι εμπλεκόμενοι στη Σοφοκλέους αυτή την περίοδο προσδοκούν στην αποκόμιση περαιτέρω κερδών σε πιο μεσοπρόθεσμη βάση.



Τέλος, τεχνικά, πρέπει να τονίσουμε ότι οι 2.200 μονάδες παρ’ ότι δεν αναμένονταν να παρέχουν στήριξη άξια αναφοράς, εν τέλει αποδείχτηκε αυτή την εβδομάδα ότι ίσως μπορούν να το κάνουν.

Ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειαι, Αγροτική Αφσαλιστική και Paperpack - Τσουκαρίδης, ενώ ιστορικό χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειαι, Αγροτική Αφσαλιστική, Πουλιάδης & Συνεργάτες, Paperpack - Τσουκαρίδης, Κτήμα Λαζαρίδη και Χατζηιωάννου Holdings.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στον ΟΤΕ (209.780 τεμάχια στη τιμή των 16,7 ευρώ), δύο πακέτα στην Panafon (210.000 τεμάχια στη τιμή των 5,72 ευρώ και 225.000 τεμάχια στη τιμή των 5,66 ευρώ), ένα πακέτο στη Μπαλάφας (255.000 τεμάχια στη τιμή των 3,3 ευρώ), ένα πακέτο στη Despec Hellas (200.000 τεμάχια στη τιμή των 4,2 ευρώ) κι ένα πακέτο στην Εσκιμό (1.000 τεμάχια στη τιμή των 1,95 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v