’Ωρα να αντιδράσουμε...

Μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο η Σοφοκλέους, όπως καταδεικνύει σειρά ενδείξεων. Μια ομάδα μετοχών εταιριών μεσαίας - υψηλής κεφαλαιοποίησης αντιπαρέρχεται του απαξιωτικού κλίματος, ενώ η στροφή των ξένων στις τηλεπικοινωνίες ενδέχεται να διαμορφώσει τάση. Η αγορά δικαιούται αναστροφή και είναι καιρός να συνδράμουν όσοι μπορούν και το πιστεύουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία σειρά ενδείξεων ενισχύουν την εκτίμηση, πως κάτι καλύτερο μπορεί να περιμένει τη Σοφοκλέους. Οι χαμηλές συναλλαγές στα περίπου 63 εκατ. ευρώ, παραπέμπουν στο προ τετραμήνου ανάλογο ”στέγνωμα” της αγοράς που σε συνδυασμό με την αύξηση των ανακοινώσεων για αγορά ιδίων μετοχών προκάλεσαν ανοδική αντίδραση.

Το γεγονός ότι πληθαίνουν τα πακέτα σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης στα ”χαμηλά” τριετίας (χαρακτηριστικότερη περίπτωση η Εθνική), αλλά και η στροφή ορισμένων ξένων (UBS) προς τις τηλεπικοινωνίες ενδέχεται να δημιουργήσουν τάση.

Τα γνώριμά μας επενδυτικά σχήματα, δίνουν τις τελευταίες συνεδριάσεις όλο και ενεργότερα το στίγμα τους, έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα αυτή τη φορά τον διαχωρισμό που τα ίδια έχουν επιχειρήσει σε μετοχές υγιών επιχειρήσεων και ”ακραία περιφέρεια”, η οποία δικαιολογημένα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της.

Το γεγονός ότι μια ομάδα μετοχών εταιριών μεσαίας – υψηλής κεφαλαιοποίησης αντιπαρέρχεται του απαξιωτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις τράπεζες, απορροφώντας μέρος των πιέσεων στον FTSE 20 αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα των αισιόδοξων. Άλλωστε η αγορά μας έρχεται από μια εκνευριστική δίμηνη διόρθωση, με περίπου 16 πτωτικές συνεδριάσεις το Φεβρουάριο και άλλες τόσες το Μάρτιο, απέχει μόλις 9,8% από τα ”χαμηλά” της.

Σε συνδυασμό με την προεξοφλημένη από αρκετούς εκτίμηση ότι οι αγορές τους θα γίνουν μόλις ο Δείκτης γράψει τον ”άσσο” μας καθιστά ακόμη πιο αισιόδοξους αφού τα τελευταία 16 χρόνια η αγορά μας έχει διδάξει πως κινείται κατά κανόνα κόντρα στην κοινή εκτίμηση των περισσότερων. Δικαιούται αναστροφή και αντίδραση η αγορά, ας συνδράμουν λοιπόν στην προσπάθεια όσοι μπορούν και το πιστεύουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v