Στο ίδιο έργο... θεατές

Μικρή τελικώς αποδεικνύεται η σχέση της Σοφοκλέους με τα διαδραματιζόμενα στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τις αιτιάσεις κάποιων για την επίδραση εξωγενών παραγόντων στην πορεία της. Το ΧΑΑ απέxει 10% από τα χαμηλά, ενώ οι ξένοι 32%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παρά τα όσα αποδίδονται στις διεθνείς αγορές, που θεωρητικά έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αξιοπρεπώς αντιδρούν και αξιοπρεπέστερα διορθώνουν. Ας σταματήσει, κατά συνέπεια, η επίκληση των όποιων εξωγενών παραγόντων και αφορμών για να δικαιολογούνται τα δικά μας χάλια.

Οι ξένοι απέχουν 32% από τα ”χαμηλά” τους και εμείς με το ζόρι 10%. Η σημερινή συνεδρίαση μοιάζει ”πανομοιότυπη” της χθεσινής, με τη μόνη διαφορά ότι η διόρθωση ήρθε περίπου μία ώρα νωρίτερα από ό,τι χθες. Υπαίτιος για μια ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος, όπου διαμορφώνονται ευαίσθητες και κρίσιμες ισορροπίες τόσο σε συνολικό επίπεδο όσο και επί μέρους, παρακολουθώντας τις μετοχές από τεχνικής πλευράς.

Μεμονωμένες οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις, οφείλονται σε προσπάθεια των όποιων επενδυτικών σχημάτων παραμένουν ενεργά και λιγότερο κάποιων επιχειρηματικών κινήσεων που επιτέλους βρίσκουν ανταπόκριση στην αγορά.

Η μέχρι στιγμής αντίδραση της μετοχής της Cosmote δεν θεωρείται απόλυτα επαρκής, καθώς κρατά τη ”στήριξη” των 9,3 ευρώ, οι αγοραστές όμως δεν δείχνουν διάθεση να ζητήσουν υψηλότερα των 9,5 ευρώ.

Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των Παραγώγων επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι κυρίως ο 20άρης ”αφήνεται” να κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών, αφού οι θέσεις αγοραστών που είχαν πραγματοποιηθεί προχθές στις 1.190 μονάδες αντικαταστάθηκαν στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης με συμβόλαια πωλητών με πυθμένα τις 1.165 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v