Επανήλθαν οι πιέσεις στη Σοφοκλέους (update)

Επανήλθε σε καθοδική πορεία η Σοφοκλέους μετά την αντανακλαστική αντίδραση που επέδειξε νωρίτερα, καθώς εντάθηκαν και πάλι οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και ειδικότερα στην Alpha (-4,93%). Σε αντίθετη πορεία ο ΟΤΕ, ενώ 165 μετοχές κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καθαρά αντανακλαστική η αναστροφή της τάσης, τεχνικά επιβεβλημένη και απαραίτητη, εάν θέλουμε να μιλάμε για αγορά. Ασθενής και βραχυπρόθεσμη, καθώς στηρίζεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους, που ενδέχεται όμως να διαμορφωθεί σε μεσοπρόθεσμη εάν ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά ξένων διαχειριστών και δύο – τριών ισχυρών εγχώριων θεσμικών σε μετοχές κυρίως της Εθνικής, του ΟΤΕ και δευτερευόντως σε ορισμένες του FTSE 20.

H αποκοπή του κουπονιού από τη μετοχή της Πίστεως, πίεσε σε ελκυστικά χαμηλότερα επίπεδα τιμών τη μετοχή, που λογικά θα πρέπει να προσελκύσει – προκαλέσει αγοραστές. Ακόμη και βραχυπρόθεσμους, καθώς αναφερόμαστε σε εύρος διακύμανσης διημέρου που φτάνει το 8%.

Το εξαιρετικό είναι ότι το μήνυμα της αγοράς έλαβαν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα, τα μόνα ίσως ικανά να προσφέρουν ρευστότητα – εμπορευσιμότητα σε ένα μεγάλο τμήμα της Σοφοκλέους.

Για τη συνέχεια απαιτείται ολοκλήρωση της τρέχουσας βραχυπρόθεσμης διορθωτικής τάσης, με το δείκτη να κινείται ίσως και χαμηλότερα των 2.200 μονάδων, ενδεχόμενο που θα ενεργοποιήσει όμως περισσότερους αγοραστές παρά πωλητές. Οι δυνάμεις της αγοράς μπορούν και επιβάλλεται να δώσουν σήμερα ένα πρώτο μήνυμα κόντρα στη συνολικά –και γι’ αυτό το λόγο άδικη- απαξιωτική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v