Ανάσα ανόδου στη Σοφοκλέους (update)

Σημάδια ανάκαμψης δείχνει στη δεύτερη ώρα της συνεδρίασης η Σοφοκλέους, με τη βοήθεια του ΟΤΕ και του περιορισμού των πιέσεων στις τράπεζες, με εξαίρεση την Alpha. Θετικό πρόσημο για 198 μετοχές, αρνητικό για 103 τίτλους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τη διάρκεια που θα χρειαστεί για να περιοριστούν οι τεχνικής φύσεως απώλειες που εμφανίζει η μετοχή της Alpha, εξαρτάται το εύρος της διόρθωσης.

Κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, βεβαίως στον FTSE 20 και δευτερευόντως στο Γενικό Δείκτη. Από τη συμπεριφορά των επιμέρους δεικτών, την εμφανέστερη αδυναμία παρουσιάζει αυτός των συμμετοχών, πληροφορικής και λύσεων πληροφορικής, ενώ ως αντίβαρο στην πτώση λειτουργεί μέχρι στιγμής ο τηλεπικοινωνιακός.

Χαμηλότερα των 2.200 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης μοιάζει να επιθυμεί περισσότερο από τους ”υποτιμητές” την προδιαγεγραμμένη –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρκετών- συνάντησή του με το 2χίλιαρο. Υπερβολή άκριτη και χωρίς όριο, αίσθηση του μέτρου, καθώς οι κεφαλαιοποιήσεις 30 – 40 μετοχών –κάτω από άλλες συνθήκες- θα συνιστούσαν ανεπιφύλακτα προτάσεις αγοράς.

Εάν κρίνουμε από τη στάση συγκεκριμένων διορατικών χρηματιστών, από αυτά τα επίπεδα τιμών και για όσο συνεχίζεται η πτώση, η φάση θα προσφέρεται για επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τίτλους εταιριών των οποίων τα αποτελέσματα α’ τριμήνου θα μπορούσαν να διαμορφώσουν δυναμική αντίδρασης στις επόμενες ημέρες.

Ποντάρουμε πολλά στη δυναμική αντίδρασης των ξένων αγορών και δεδομένου ότι η αφορμή για τη δική μας αναστροφή θα έρθει εκτός –σοβαρά θετικού απροόπτου- από τις τοποθετήσεις των ξένων, περιμένουμε τα πρώτα δείγματα τοποθετήσεών τους σε συγκεκριμένες μετοχές. Για παράδειγμα, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ο ΟΤΕ είναι... ασύμφορος για όσους έχουν θέσεις στον Οργανισμό μέσω του μετατρέψιμου και θα πρέπει λογικά να ”γαργαλούν” ορισμένους ξένους.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Εθνική. Τις πρώτες ενδείξεις τοποθετήσεων των συγκεκριμένων ξένων μέσω των επίσης συγκεκριμένων 2 – 3 διορατικών ισχυρών ΑΧΕ περιμένουμε, θεωρώντας το ως απόλυτη ένδειξη – έναυσμα επανατοποθετήσεων στην αγορά. Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών ”φωνάζουν” πως βρισκόμαστε σε ερευνητική περίοδο διαμόρφωσης τάσης ζήτησης για μια ικανή ομάδα μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v