Οι πιέσεις σε Εθνική ρίχνουν το ΧΑΑ

Πιέζεται χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον στραμμένο στη μετοχή της Εθνικής, η μετοχή της οποίας υποχώρησε στα 22,4 ευρώ, 20 λεπτά μετά το άνοιγμα. Τα βλέμματα τώρα στον τραπεζικό κλάδο που παρασύρεται, αλλά και στον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η διάσπαση των 22,5 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, 20 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, προκάλεσε αλυσιδωτές αρνητικές κινήσεις, τόσο στην αγορά μετοχών όσο και σε αυτή των Παραγώγων.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου τη στιγμή που η μετοχή της ΕΤΕ υποχωρούσε με ανοιχτή εντολή πώλησης στα 22,4 ευρώ, γύριζαν σε ”πωλητές” προς την περιοχή των 1.200 μονάδων θέσεις συγκεκριμένων ”παικτών”.

Η υποχώρηση της Εθνικής παρέσυρε το σύνολο των τραπεζικών τίτλων, κλίμα που μεταφέρθηκε σταδιακά και στον ΟΤΕ (κρίσιμη περιοχή στήριξης στα 16,5 ευρώ).

Για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, οι σημαντικές απώλειες κυρίως της Cosmote (χωρίς τη στήριξη πλέον των 10 ευρώ), αλλά και της Panafon να ακολουθεί προδιαγεγραμμένη πορεία λόγω του ”κενού” εντολών που υπάρχει από πλευράς ξένων, δείχνουν ότι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από μια συντονισμένη προσπάθεια στα ΣΜΕ του 20άρη για να αντιδράσει η αγορά.

Το παράδοξο είναι πως η πίεση αυτή οφείλεται σε καθαρά εγγενή προβλήματα και αφορμές, καθώς η συμπεριφορά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι σαφώς πιο ψύχραιμη. Εντούτοις, κάποιες αμυδρές ενδείξεις φανερώνουν ότι υπάρχει διάθεση επαναφοράς της μετοχής της Εθνικής σε περιοχή υψηλότερα των 22 ευρώ, καθώς το τελευταίο ημίωρο έχει μειωθεί σημαντικά η προσφορά. Εάν ευωδοθεί η προσπάθεια τεχνικά δικαιολογείται η αντίδραση της μετοχής προς τα 22,5 ευρώ, με συνέπειες που θα είναι ορατές και στην πορεία του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v