Αντιμέτωπες με νέες πιέσεις Οικονομία - Σοφοκλέους

Η επικίνδυνη συγκυρία στη Μ. Ανατολή συνδυάζεται με τα ενδογενή προβλήματα δημιουργώντας νέες πιέσεις στη Σοφοκλέους. Ερώτημα για το άμεσο μέλλον η συμπεριφορά τραπεζών αλλά και τηλεπικοινωνιακών εταιριών, καθώς η εικόνα των κλάδων εμφανίζεται μάλλον κλονισμένη και σε διεθνές επίπεδο.

Αντιμέτωπες με νέες πιέσεις Οικονομία - Σοφοκλέους
Οι ανοδικές πιέσεις στο πετρέλαιο, αλλά και οι ευρύτερες συνέπειες από μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, συνδυάζονται με μια άκρως ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση τη Σοφοκλέους.

Η άνοδος του πληθωρισμού, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης και η υστέρηση των δημοσίων εσόδων, συνθέτουν ένα προβληματικό μακροοικονομικό περιβάλλον, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανές ότι ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός κλάδος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα ”αγκυλώσεων” που επιφανειακά είχαν ξεπεραστεί.

Ο λόγος για τα μετοχοδάνεια προς τις εισηγμένες, τα υψηλά χρηματοδοτικά ανοίγματα που έγιναν εν ολίγοις υπό το καθεστώς χρηματιστηριακής ευφορίας, αλλά και για την πίεση που ασκούν τώρα στα κέρδη των τραπεζών, οι άλλοτε ”χρυσότοκες” όρνιθες, τα χαρτοφυλάκια των κρατικών ομολόγων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται καθόλου η εμφάνιση νέων πιέσεων στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Σοφοκλέους, που ενδέχεται να την οδηγήσουν -προσωρινά ή όχι ουδείς γνωρίζει σε αυτή τη φάση- κάτω και από το θεωρούμενο ως ουσιώδες επίπεδο στήριξης των 2.280-2.260 μονάδων.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v