Εσπασε τις 2.300 μονάδες το ΧΑΑ (update)

Οριακά πάνω από το όριο των 2.300 μονάδων, το οποίο έσπασε νωρίτερα, κινείται πλέον η Σοφοκλέους, με τις πιέσεις να εστιάζονται για μία ακόμη ημέρα στους τραπεζικούς τίτλους. Μόνον 19 μετοχές καταγράφουν κέρδη, ενώ 277 κινούνται με απώλειες.

Κάτω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων –έστω και οριακά- κινείται πλέον η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η πίεση που δέχονται οι τραπεζικοί τίτλοι με επίκεντρο για ένατη κατά σειρά συνεδρίαση, την Εθνική (-1,8%) και την Εμπορική (-1%) συνδράμουν στο να δοκιμάζεται το επίπεδο στήριξης στη ζώνη των 2.300 μονάδων.

Πρέπει να τονιστεί, ότι η τάση της ευρύτερης αγοράς είναι εμφανώς πτωτική καθότι μόλις 43 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, ενώ στον αντίποδα με περίπου 50 μετοχές να μην έχουν ανοίξει, πάνω από 200 υποχωρούν.

Εκτιμάται, ότι κατά το υπόλοιπο της ημέρας ο Γενικός Δείκτης θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί πάνω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων καθότι, σε αντίθετη περίπτωση ορατός είναι ο κίνδυνος δημιουργίας αντίστασης κάτι που συνεπάγεται την περαιτέρω διολίσθηση Δείκτη και Αγοράς.

Απογοητευτικοί εξάλλου, οι έως τώρα ρυθμοί της συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς με το τζίρο να ανέρχεται μόλις στα 12 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά πιθανό στο κλείσιμο ο τζίρος να μην υπερβαίνει τα 50 με 55 εκατ. ευρώ, ήτοι τα 19 δισ. δρχ. με την πάλαι ποτέ μονάδα μέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v