Με την πλάτη στον τοίχο

Οι αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία των τραπεζών, συνδυάζονται με τη διορθωτική πορεία των μεγάλων ξένων αγορών και προβληματίζουν την ούτως ή άλλως ευάλωτη Σοφοκλέους, σε μία εβδομάδα με μόλις τρεις συνεδριάσεις.

Με την πλάτη στον τοίχο
Οι αρνητικές εκτιμήσεις για την κερδοφορία των τραπεζών, που κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 20-30% στο πρώτο τρίμηνο, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ”απραξία”, αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην τρέχουσα χρηματιστηριακή εβδομάδα των τριών συνεδριάσεων.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα στελέχη της αγοράς εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην πιθανότητα μιας επιχείρησης ”εξωραϊσμού” των μεγάλων θεσμικών χαρτοφυλακίων, ενόψει κλεισίματος τριμήνου (window dressing).

Σημείο-κλειδί, τουλάχιστον από ψυχολογικής απόψεως, παραμένει η αντοχή της αγοράς στην περιοχή των 2.300 - 2.310 μονάδων, παρ’ ότι για την πλειονότητα των τεχνικών αναλυτών το πραγματικό σημείο καμπής για την περαιτέρω πορεία της Σοφοκλέους θα αποτελέσουν, σε περίπτωση συνέχισης της πτωτικής κίνησης, οι 2.260 - 2.280 μονάδες.

Στον αντίποδα, οποιαδήποτε ανοδική κίνηση θα δοκιμαστεί σκληρά σε επίπεδα άνω των 2.400 μονάδων, με κρίσιμο σημείο τις 2.450 μονάδες.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v