Στήριγμα στις 2.300 αναζητεί η αγορά

Στήριξη στα επίπεδα των 2.300 μονάδων φαίνεται να βρίσκει ο Γενικός Δείκτης, χωρίς ωστόσο να πείθει ότι μπορεί να ανακτήσει όλες τις απώλειες. Στο επίκεντρο των πωλητών για άλλη μια φορά οι τράπεζες, ενώ οι τηλεπικοινωνίες προσπαθούν να διαδραματίσουν αντισταθμιστικό ρόλο.

Στο επίπεδο των 2.300 μονάδων βρίσκει τελικά στήριξη ο Γενικός Δείκτης Τιμών, ανακόπτοντας έτσι την πτωτική κίνηση του τελευταίου πενθηέμερου, χωρίς ωστόσο η αντίδραση από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της ημέρας να πείθει ότι μπορεί να διατηρηθεί έως ότου ανακτηθούν όλες οι σημερινές απώλειες.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι ο τζίρος εμφάνισε αυξητικές τάσεις κατά την προσέγγιση του επιπέδου στήριξης, κάτι που –τεχνικά τουλάχιστον- είναι άκρως θετικό και, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο σχόλιό μας, αποτελεί το βασικό ζητούμενο στην όποια προσπάθεια δημιουργίας βάσης.

Στο κλείσιμο είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε τη δημιουργία ενός σχηματισμού double bottom, κάτι που συνεπάγεται μια νέα διόρθωση του Δείκτη, έστω και εάν αυτή είναι μόνο 10 μονάδων, από τις 2.310 μονάδες στις 2.300.

Στο επίκεντρο των πωλητών βρίσκονται εκ νέου σήμερα οι τράπεζες, ενώ ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος επιχειρεί, χωρίς ομολογουμένως ιδιαίτερη δυναμική, να αντισταθμίσει τις πιέσεις που δέχονται Δείκτης και αγορά. Η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές μετοχές διαμορφώνεται στο 1 προς 3 υπέρ των δεύτερων, ενδεικτικό άλλωστε της απουσίας περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων και μικροεπενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v