Εύθραυστη άνοδος, άνευ πράξεων 85 μετοχές

Με οριακά ανοδικές τάσεις κινείται η Σοφοκλέους από την έναρξη της συνεδρίασης, χωρίς όμως η εικόνα αυτή να πείθει για τη δυναμικότητα της αγοράς. Η συναλλακτική δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ δεν έχουν γίνει πράξεις σε 85 τίτλους.

Αφενός ανοδική η τάση που διέπει τη Σοφοκλέους μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών καθώς η περιορισμένου εύρους αντίδραση των τηλεπικοινωνιακών και τραπεζικών τίτλων συντηρούν το Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος χωρίς όμως η εικόνα της αγοράς να πείθει ότι η τάση αυτή μπορεί να διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Και αυτό γιατί η συναλλακτική δραστηριότητα των 17,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,9 εκατομμύρια αφορούν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων, είναι εξαιρετικά χαμηλή καθότι αν διατηρηθούν οι συγκεκριμένοι ρυθμοί ο τζίρος στο τέλος της ημέρας δεν θα υπερβεί τα 50 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, το ότι 84 τίτλοι δεν έχουν κάνει ακόμη πράξη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 1, ήτοι υπάρχει ισορροπία, καθιστά ευάλωτη την αγορά σε μια νέα διόρθωση αφού δημιουργεί την εντύπωση ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τη Σοφοκλέους δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από τα τρέχοντα επίπεδα.

Εθνική και ΟΤΕ κινούνται οριακά υψηλότερα σε αντίθεση με την Εμπορική και την Panafon οι οποίες προς το παρόν δέχονται μετρημένες πιέσεις, ενώ για μια ακόμη ημέρα η περιφέρεια δεν δείχνει καμία διάθεση αυτονόμησης. Έως τη 13.30 περιμένουμε επιβεβαίωση της αδυναμίας του Δείκτη να αναρριχηθεί πάνω από τα επίπεδα των 2.350 μονάδων, ενώ ενδεχόμενο πισωγύρισμα επαναφέρει στον ορίζοντα το επίπεδο των 2.300 μονάδων ως ”ζώνη” στην οποία ο Δείκτης θα κληθεί να βρει στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v