Η ανακύκλωση της φθοράς

Πόλεμο ”φθοράς” θυμίζει η κατάσταση στη Σοφοκλέους, καθώς ο τζίρος περιορίζεται μέρα με τη μέρα, ενώ η αγορά κινείται σε ιδιαίτερα περιορισμένο εύρος διακύμανσης. Πλήρης η απουσία θετικών ”ειδήσεων” στο εσωτερικό.

Η ανακύκλωση της φθοράς
Παγιδευμένη από το γενικότερο κλίμα, αλλά και από την έλλειψη θετικών προσδοκιών σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις πάρα πολλών εισηγμένων, η Σοφοκλέους συνεχίζει να παλινδρομεί στο εύρος διακύμανσης μεταξύ των 2.300-2.450 μονάδων.

Το... ”παρήγορο” είναι ότι η μειώση του τζίρου (και) στη χθεσινή συνεδρίαση ενισχύει την άποψη πως στην περιοχή των 2.310 μονάδων μάλλον εξαντλούνται οι πιέσεις, τουλάχιστον για την τρέχουσα περίοδο.

Το... απογοητευτικό είναι ότι λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου, καμία πληροφορία για ουσιαστική βελτίωση στην εικόνα των εταιριών δεν έχει κάνει την εμφάνισή της στην αγορά.

Οσο δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση, είναι μάλλον μάταιο να αναμένουμε αλλαγή στην εικόνα της αγοράς, είτε επειδή θα αυξηθούν οι επενδύσεις των ταμείων είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Η Σοφοκλέους φαίνεται πλέον ότι κάνει με ”αυτόματο” πιλότο το διαχωρισμό της σε κατηγορίες, θέτοντας πολλές εταιρίες σε άτυπο καθεστώς ”στιγμιαίας διαπραγμάτευσης”, χωρίς όμως να χαρίζει και στα blue chip το καθεστώς υπεροχής που πολλοί ”παράγοντες” θα επιθυμούσαν.

Οσο για τις τράπεζες, φαίνεται ότι η ”καμπάνα” που έκρουσαν οι ξένοι αναλυτές αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2001 έχει ακόμη λόγους να χτυπά, τουλάχιστον έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο σε θέματα ”αποτελεσματικότητας”.

Γ.ΠΑΠ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v