Ασθενικό και χωρίς πυξίδα το ΧΑΑ

Νέα ζητούμενα όσον αφορά στα όρια αντοχής του Δείκτη δημιουργεί η χθεσινή αδυναμία του να κρατηθεί εντός του εύρους 2.350 - 2.450 μονάδων, ενώ ”συνήθεις ύποπτοι” για σήμερα θεωρούνται οι Εθνική, Εμπορική αλλά και εν γένει ο τραπεζικός κλάδος.

Επιβεβαιώνοντας τη χθεσινή εκτίμηση που έφερε το Γενικό Δείκτη Τιμών αδύναμο να κρατηθεί εντός του εύρους 2.350 – 2.450 μονάδων, η χθεσινή εξέλιξη δημιουργεί πλέον νέα ζητούμενα όσον αφορά την κίνηση Δείκτη και Αγοράς κατά τη σημερινή ημέρα.

Ειδικότερα, θα πρέπει να δούμε το κατά πόσον οι 2.300-2310 μονάδες θα αποτελέσουν όντως σημείο στήριξης για την αγορά κάτι που τεχνικά τουλάχιστον, είναι εφικτό, επί του πρακτέου όμως η συρρικνούμενη ρευστότητα στην αγορά καθιστά αμφίβολη οποιαδήποτε αντίδραση στη συγκεκριμένη ζώνη.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στον τραπεζικό κλάδο καθότι αυτός ”ηγείται” της οπισθοχώρησης τη στιγμή που θεωρητικά τουλάχιστον αυτός ήταν που θα έπρεπε να παρέχει το έναυσμα της ανόδου. Εξάλλου, ο τραπεζικός κλάδος έχει απωλέσει από τις αρχές του έτους πάνω από 13% της αξίας του, τη στιγμή που απώλειες του Γ.Δ το ίδιο διάστημα ανέρχονται μόλις στο 9,71%.

Καθίσταται προφανές ότι εάν και σήμερα στο άνοιγμα οι ”συνήθεις ύποπτοι” Εθνική και Εμπορική βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο των πωλητών, τότε έως τις 12.30 αναμένεται να έχει δοκιμασθεί επιτυχώς ή ανεπιτυχώς η αντίδραση στην ευρύτερη περιοχή των 2.300 μονάδων.

Κλειδί της σημερινής συνεδρίασης και βασικός συντελεστής της τάσης, πέραν των τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών τίτλων είναι ο τζίρος αφού αδυναμία του να εμφανίσει αυξητικές τάσεις συνεπάγεται πλαγιολυσθητική κίνηση Δείκτη και Αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v