Μία από τα ίδια (και σήμερα) στην αγορά

Μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση εξελίχθηκε και σήμερα στη Σοφοκλέους με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί έως και τις 2.330 μονάδες με χαμηλό τζίρο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμπεριφορά των επενδυτών στο εύρος των 2.305 - 2.325 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία ακόμα πτωτική συνεδρίαση με χαμηλές συναλλαγές, το Δείκτη στις 2.342 μονάδες και τζίρο 81 εκατ. ευρώ. Το ενδοσυνεδριακά χαμηλό σήμερα ήταν προς τις 2.330 μονάδες, κάτι που αποτελεί ασθενέστατη, πλην όμως θετική ένδειξη.

Οι συναλλαγές όμως, εξαιρουμένων των πακέτων και των προσυμφωνημένων πράξεων, είναι ιδιαίτερα και ανησυχητικά χαμηλές. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε από την αρχή μέχρι και το κλείσιμο ήταν πως συνολικά οι κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν χαμηλότερα. Κατά 1,06% υποχώρησαν οι τράπεζες, 1,02% οι εκδόσεις, 1,01% τα ορυκτά – τσιμέντα, 0,34% οι τηλεπικοινωνίες, 0,46% οι βιομηχανίες, 1,52% ο ”λύσεων πληροφορικής” και 0,40% ο συμμετοχών.

Από τις λίγες σήμερα μετοχές με κέρδη, ξεχώρισε η νεοεισαχθείσα Γαλαξίδι (26,88%), με συγκριτικά όμως μικρό ποσοστό. Μετοχές της κατηγορίας ΕΤΜΑΠ, Ιντερσάτ, Τασόγλου, συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των ανοδικά κινηθέντων. Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν το ισχνό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ, δεν βοήθησε και ο κλάδος διεθνώς, αλλά και οι έντονες πωλήσεις -κυλιόμενες- σε Εθνική και Εμπορική, με τη μετοχή της δεύτερης να εμφανίζεται ασθενέστερη τόσο της Alpha όσο και της Eurobank.

Με κέρδη έκλεισε η μετοχή της Ιντρακόμ, καθώς από χθες ενεργοποιήθηκε η διαδικασία επαναγοράς μετοχών, η Αγροτική υποχωρεί και πάλι προς την τιμή των 7,96 ευρώ, ενώ στη Μοτορόιλ πραγματοποιήθηκε μία πρώτη, περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση κερδών. Στα 7,77 ευρώ, αμετάβλητη, έκλεισε η μετοχή της Βιοχάλκο. Από τη συμπεριφορά των δεικτών FTSE διαπιστώνεται ότι ο εικοσάρης, που έκλεισε στις 1.266 μονάδες, έχει λίγα πλέον περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης προς τις 1.250 μονάδες. Περιοχή που αντιστοιχεί στη μακροπρόθεσμη στήριξη των 2.280 - 2.305 του Γενικού Δείκτη.

Χαμηλότερα έκλεισε και ο ΜΚ 40, με 4-5 μόνο μετοχές να εμφανίζουν διάθεση αντίδρασης. Τεχνικά η αγορά βρίσκεται σε σημεία αναφοράς και ισορροπίας και είναι προφανές πως μεταξύ 2.305-2.325 μονάδων θα δοθεί στις επόμενες δύο συνεδριάσεις γερή μάχη. Θεωρούμε ότι η αγορά μπορεί να αντιδράσει μεμονωμένα, μερικά και αυτόνομα, λόγω της αδράνειάς της και των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών μίας ομάδας 30-40 μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v