Στα χέρια των θεσμικών η τάση της αγοράς

Στα χέρια κυρίως εγχώριων θεσμικών που τοποθετούνται σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, εναποτίθεται η τάση στη Σοφοκλέους με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε μετοχές τραπεζών αλλά και τον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τις διαθέσεις κυρίως εγχώριων θεσμικών που τοποθετούνται με γνώμονα το μέρισμα, βραχυπρόθεσμα, σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης εξαρτάται η τάση.

Με τις διεθνείς αγορές να κυμαίνονται κοντά στα υψηλά τους επίπεδα και να αναμένουν τα νέα αμερικανικά επιτόκια, η Σοφοκλέους ούτε κέφι, ούτε δυνατότητες έχει για να ανταποκριθεί ανάλογα.

Κατά συνέπεια, αν με αφορμή το υψηλό μέρισμα της Alpha συνεχιστούν οι τοποθετήσεις σε αυτήν ή σε δυο – τρεις ακόμη μετοχές της κατηγορίας, μπορεί να αποφευχθεί μια περαιτέρω υποχώρηση του Δείκτη.

Άλλωστε, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επιστρατεύθηκαν οι... δυνάμεις της Αγροτικής για να κλείσουν χωρίς μεγάλες απώλειες ο Γενικός Δείκτης, κυρίως όμως ο FTSE 20. Σε ό,τι αφορά τον FTSE 20 τεχνικά είναι δυνατή μια προσέγγιση των 1.302 μονάδων με την προϋπόθεση ότι η Alpha θα κινηθεί προς τα 19,2 ευρώ, η Εθνική προς τα 25,8 και θα υπάρξουν αγοραστές στα περίπου 17 ευρώ για τον ΟΤΕ.

Ενδιαφέρον, λόγω της αντίδρασης της Παρασκευής, έχει η συμπεριφορά της Αγροτικής και των επηρεαζόμενων από αυτήν Βιομηχανία Ζάχαρης και ΚΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v