Στα επίπεδα των 2.370, βοηθούντος και του ΧΠΑ

Με τεχνικές κινήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές η αγορά συντηρείται, υποχωρώντας, στα επίπεδα των 2.370 μονάδων, που θεωρούνται ως μεσοπρόθεσμη στήριξη. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι συναλλαγές στο ΧΠΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα παράγωγα και με σχετικά αναμενόμενο τζίρο στις μετοχές (38 εκατ. ευρώ, 13.15), καθίσταται σχετικά εύκολη υπόθεση η συντήρηση του Δείκτη στις 2.370 μονάδες.

Όσοι προσεγγίζουν τεχνικά την αγορά, εκτιμούν πως μετά την ανοδική αντίδραση της 4ης Μαρτίου, η συγκεκριμένη περιοχή είναι η μόνη άξια αναφοράς ”στήριξη”, μεσοπρόθεσμα πάντα. Διαπιστώνεται δηλαδή, για μια ακόμη φορά, ότι είναι σχετικά ευχερής η προσαρμογή της αγοράς με βάση συντονισμένες αγοραπωλησίες δεικτοβαρών μετοχών σε επιθυμητά επίπεδα τιμών.

Βέβαια, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, που είναι η περιορισμένη ρευστότητα, κυρίως όμως η έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων και η απουσία παραγόντων που θα μπορούσαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση. Αρκούμεθα στα υπάρχοντα και με αυτά πορευόμεθα.

Αγοραστικό ενδιαφέρον από τα μικρομεσαία, με εμπορευσιμότητα που δεν εγκλωβίζει έχει διαμορφωθεί στις Connection, ΕΤΕΒΑ, Ηρακλής, ΙΑΣΩ, IDEAL, Κεπενός, Κορασίδης, ΚΡΕΚΑ, ΜΕΑΓΑ, Μπουτάρης, Νεώριο, Ξιφία, Αθηναϊκές Συμμετοχές και Alsinco, ενώ οι κινήσεις των θεσμικών επικεντρώνονται κυρίως σε μετοχές του ΜΚ 40 και λιγότερο του FTSE 20 (Ελληνική Τεχνοδομική, Alpha, Εθνική, κυρίως όμως σε Motoroil).

Για την επόμενη ώρα, καλό θα ήταν να συντηρηθεί η ισορροπία με σημείο αναφοράς τις 2.371 μονάδες και με συναλλαγές που θα φτάσουν τα περίπου 50 – 52 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v