Οριακές πιέσεις με μικρό τζίρο

Μάλλον επιφυλακτικότητα επέδειξαν οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ, όπου δόθηκε η δυνατότητα μερικής ανάκαμψης για τον ΟΤΕ, ενώ πιέστηκαν οι τράπεζες. Η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώθηκε στο 2/1, ενώ ο τζίρος υποχώρησε αισθητά.

Μάλλον αδιάφορη η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με την τάση να προσδίδεται εν πολλοίς από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και δη τις τηλεπικοινωνίες, καθώς τόσο ο ΟΤΕ (0,6%) όσο και η Cosmote (0,8%) επανήλθαν σε θετικό έδαφος, αντιδρώντας στη χθεσινή έντονη διόρθωση.

Ωστόσο, ο τραπεζικός κλάδος (-0,5%) και η πλειονότητα των τίτλων της Περιφέρειας προσέλκυσαν εξαιρετικά περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί ως επί το πλείστον σε αρνητικό έδαφος, με το κλείσιμο να τον βρίσκει οριακά χαμηλότερα, κατά 0,11%, στις 2.384,35 μονάδες.

Ενδεικτικό της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος υπήρξε το γεγονός ότι ο τζίρος εμφάνισε περαιτέρω συρρίκνωση, ανερχόμενος μόλις στα 80,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 6,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων.

Με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1:2 υπέρ των δεύτερων, και το Προνόμιο του Ρόκα να αποτελεί τον τίτλο με τα μεγαλύτερα κέρδη στο ΧΑΑ σήμερα, με άνοδο μόλις 6,2%, καθίσταται προφανές ότι τα περιφερειακά επενδυτικά σχήματα και το retail παρέμειναν αδρανή σήμερα.

Βραχυπρόθεσμα, στα θετικά της ημέρας πρέπει να καταλογιστεί η ”συγκράτηση” του Δείκτη πάνω από το επίπεδο των 2.350 μονάδων, εξέλιξη που επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι το εύρος 2.350-2.450 αποτελεί το range μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται τα βραχυπρόθεσμα επενδυτικά σχήματα.

Εν τούτοις, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να εμφανίζει τάση συρρίκνωσης, η Σοφοκλέους γίνεται ολοένα πιο ευάλωτη σε έντονες διακυμάνσεις, μέσα σε ένα γεωπολιτικό σκηνικό που εμφανίζεται εξαιρετικά ”ρευστό” αυτή την εποχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v