Αναχώματα στις 2.370 μονάδες

Προσπάθειες στήριξης της αγοράς στις 2.370 μονάδες λαμβάνουν χώρα στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης με επιλεγμένες αγορές σε Alpha, ΔΕΗ, MotorΟil, ΕΠΑΤΤ, Εθνική, ενώ το ”παιχνίδι” έχει μεταφερθεί σε παράγωγα και συμβόλαια επί μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι προσπάθειες να κρατηθεί τουλάχιστον η στήριξη των 2.370 μονάδων αποδίδουν μέχρι στιγμής καρπούς. Οι συναλλαγές στα 18 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα δείχνουν ότι μάλλον θα ξεπεράσουν τον χθεσινό ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, κάτι που δεν έχει όμως ιδιαίτερη σημασία, αφού το παιχνίδι τις τελευταίες ημέρες έχει μεταφερθεί στα Παράγωγα και τα συμβόλαια επί μετοχών.

Η ασαφής κατάσταση, για όσο καιρό συνεχίζει να υφίσταται, είναι αφελές να θεωρηθεί ότι δεν θα επηρεάζει άμεσα συγκεκριμένες μετοχές του FTSE 20. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι μεταθέτει για αργότερα κάποιες εντολές αγοράς σε ΟΤΕ, κυρίως όμως Cosmote που είχαν στα χέρια τους δυο – τρεις μεγαλοχρηματιστές για λογαριασμό ξένων πελατών τους.

Κατά τα άλλα στην αγορά μετοχών οι εγχώριοι θεσμικοί αφήνονται και μαζί με αυτούς αρκετές μετοχές που με ασήμαντες συναλλαγές φθάνουν να χάνουν μέχρι και 2% - 3%. Είναι προφανές ότι η αγορά χρειάζεται κίνητρο, την καλή είδηση που θα μπορέσει να την αποτελματώσει, κάτι που μέχρι στιγμής όμως δεν είναι ορατό.



Γι αυτό οι ενεργοί παίχτες αναλώνονται σε τεχνικές και μόνο κινήσεις με σκοπό να διαφυλαχθεί τουλάχιστον η εικόνα του Γενικού Δείκτη, κυρίως μέσω επιλεκτικών αγορών σε Alpha, ΔΕΗ, Motoroil, ΕΠΑΤΤ, Εθνική και ορισμένες ακόμη. Για την επόμενη ώρα κάθε θετικό νέο θα ήταν καλοδεχούμενο, και οποιαδήποτε φήμη θα μπορούσε να συμβάλλει στη συγκράτηση των 2.370 μονάδων με πιθανό το ενδεχόμενο αντίδρασης προς τις 2.385 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v