Προβληματίζει την αγορά ο ΟΤΕ

Εξακολουθούν και σήμερα οι πιέσεις στον ΟΤΕ, οι οποίες όμως σε επίπεδο γενικού δείκτη αντισταθμίζονται από τις αντιδράσεις άλλων δεικτοβαρών μετοχών. Ιδανικό σενάριο παραμένει το κλείσιμο του Δείκτη στο εύρος 2.385 – 2.398 με συναλλαγές περισσότερες των χθεσινών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μοιρασμένη η αγορά, καθώς οι σημαντικές πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ απορροφώνται από αντίδραση άλλων δεικτοβαρών μετοχών. Ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και μεταξύ των μετοχών, καθώς 120 εμφανίζουν κέρδη και περί τις 130 απώλειες, με τις συναλλαγές σε ήπια σχετικά επίπεδα.

Όπως τονίζεται τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από την προηγούμενη Πέμπτη που τέθηκε θέμα ανανέωσης ή όχι της διοίκησης του ΟΤΕ το πρόβλημα της αγοράς ήταν και παραμένει ακόμη η στάση κυρίως των ξένων θεσμικών. Η μετοχή έχει απολέσει σημαντικό έδαφος με αποτέλεσμα να κυμαίνεται στα χαμηλά επίπεδα επταμήνου.

Δεδομένης της αδυναμίας των τραπεζικών μετοχών να στηρίξουν την αγορά, το εναπομείναν συγκριτικό πλεονέκτημα της Σοφοκλέους ήταν οι τηλεπικοινωνίες της. Θα ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά πως θα πρέπει όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν, να ενημερωθούν για συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα οι ξένοι από την νυν διοίκηση του Οργανισμού. Ταχύτατα, πειστικά, προκειμένου να ανασάνει ο κλάδος.

Επιμένουμε ότι η αγορά από τη στιγμή που δεν μπορεί να υπερβεί τις 2.445 – 2.450 μονάδες θα παραμένει σε μεσοπρόθεσμα πτωτικό κανάλι με τις όποιες ανοδικές αντιδράσεις να είναι βραχυπρόθεσμες και να προσφέρουν ευκαιρίες κατοχύρωσης κερδών.

Τεχνικά είναι επιβεβλημένη η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας του εύρους 2285 – 2305 μονάδων, προκειμένου να αφήσει μια και καλή η αγορά τα ”χαμηλά” της. Ιδανικότερο για σήμερα σενάριο το κλείσιμο του Δείκτη στο εύρος 2.385 – 2.398 με συναλλαγές περισσότερες των χθεσινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v