Στο μεταίχμιο η Σοφοκλέους

Στο μεταίχμιο, τεχνικά, η αγορά καθώς το ”κενό” καλύφθηκε, η φάση διόρθωσης, όμως, παραμένει. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των επενδυτικών λόμπι στα μικρο-μεσαία ”χαρτιά”, μετά την ευνοϊκή για τον κλάδο απόφαση των χρηματιστηριακών Αρχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε μεταίχμιο βρίσκεται, τεχνικά, η αγορά καθώς με το χθεσινό ”κλείσιμο” μπορεί να καλύπτεται το ”κενό” στην περιοχή των 2.375 μονάδων, η αγορά όμως παραμένει σε φάση διόρθωσης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανοδικές αντιδράσεις, κατά κανόνα βραχυπρόθεσμες, μπορεί να υπάρχουν μέχρι τις 2.420 μονάδες, μεσοπρόθεσμα όμως απαιτείται η επιβεβαίωση της ”στήριξης” 2.280 – 2.305 μονάδων.

Το αιφνίδιο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην Alpha, προήλθε από βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις επενδυτικών χαρτοφυλακίων λόγω αυξημένης μερισματαπόδοσης της μετοχής, ενώ αγορές από την πλευρά κυρίως της Π&Κ παρέπεμψαν σε ξένα χαρτοφυλάκια. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κίνηση αντιστάθμισε τον κίνδυνο που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μη ελεγχόμενη ανανέωση συμβολαίων για το μήνα Απρίλιο, κρατώντας τον FTSE 20 υψηλότερα των 1.286 μονάδων. Ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον της Alpha θα διαχέονταν και προς άλλες τραπεζικές μετοχές.

Για σήμερα εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο από το χώρο των Παραγώγων, που με βάση τις πρωινές θέσεις, δεν προοιωνίζεται, αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον η αντίδραση των μεσαιο-μικρών. Θα δοθεί η ανάλογη απάντηση από την πλευρά των επενδυτικών σχημάτων και των λόμπι στην χθεσινή ευνοϊκή για την κατηγορία τους απόφαση των χρηματιστηριακών Αρχών;

Σε αυτή την περίπτωση ενδιαφέρον παρουσιάζουν μετοχές του ΜΚ 40, του SC και τίτλοι που γενικότερα ”μοχλεύονται” από τα ενεργά επενδυτικά σχήματα. Μεσοπρόθεσμα, υπάρχει και ένα θετικό σενάριο που αφορά στο ενδεχόμενο υπέρβασης των 2.450 μονάδων με συναλλαγές 130 – 140 εκατ. ευρώ. Σε αυτή τη μικρή, ομολογουμένως, περίπτωση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για αναστροφή της τάσης σε ανοδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v