Τράπεζες - ΟΤΕ θα δώσουν τον τόνο

Η πορεία των πιέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ, αλλά και τα τραπεζικά σενάρια που έδωσαν χθες ώθηση σε συγκεκριμένες μετοχές, αναμένεται να δώσουν την κατεύθυνση στη σημερινή συνεδρίαση, που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε... ημιαργία.

Τράπεζες - ΟΤΕ θα δώσουν τον τόνο
Πώς συμβαίνει εμείς να πανηγυρίζουμε ”εντός των τειχών” για εξελίξεις που στους αναλυτές του εξωτερικού προκαλούν, στην καλύτερη περίπτωση, ανάμικτα συναισθήματα;

Πρόσφατα συνέβη κάτι τέτοιο με την τότε εξαγγελθείσα συγχώνευση Alpha και Εθνικής, τις τελευταίες μέρες συμβαίνει με την αλλαγή ηγεσίας στον ΟΤΕ. Και στις δύο περιπτώσεις, η πορεία των εμπλεκόμενων μετοχών ήταν... πτωτική, παρά τα σχεδόν διθυραμβικά πρωτοσέλιδα μερίδας του Τύπου και τις θριαμβικές δηλώσεις πολιτικών αξιωματούχων.

Αναμφίβολα η πίεση στον ΟΤΕ θα εκτονωθεί σύντομα, ενώ χθες είδαμε τις τράπεζες να κινούνται ανοδικά με άξονα το δίπτυχο Alpha και Εθνικής.

Οπου βεβαίως αναζωπυρώθηκε η φημολογία που θέλει είτε την Εθνική είτε την Eurobank, είτε και τις δύο -ως ”μαύρο” και ”λευκό” ιππότη- να εκδηλώνουν πρόταση εξαγοράς της πολύφερνης νύφης.

Θετικά ερμηνεύονται από την αγορά, η οποία άλλωστε θέλοντας και μη έχει... ιώβειο υπομονή σε τέτοια θέματα, τα τελευταία σχέδια για διαρθρωτικές αλλαγές από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας. Σχέδια που όντως προβλέπουν, μεταξύ άλλων, στρατηγικό επενδυτή στη ΔΕΗ -και μάλιστα με ποσοστό 34%- όπως πρώτο αποκάλυψε το euro2day.gr.

Σήμερα εξάλλου θα κατατεθούν οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων για τα ΕΛΤΑ στον εξουσιοδοτημένο σύμβουλο, στο Λονδίνο, το άνοιγμα των οποίων αναμένεται να γίνει είτε σήμερα το βράδυ είτε από Δευτέρα.

Σε γενικές γραμμές, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι μάλλον σταθεροποιητική, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και με μάλλον περιορισμένο τζίρο ενόψει του τριημέρου.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v