Περιορίζονται οι πιέσεις στο ΧΑΑ

Ο περιορισμός των πιέσεων χαρακτηρίζει την τελευταία ώρα της συνεδρίασης στο ΧΑΑ, ενώ οι εξελίξεις στο ΧΠΑ διευκολύνουν τους χειρισμούς σταθεροποίησης της αγοράς. Ιδανικό σενάριο το κλείσιμο στις 2.380 μονάδες με συναλλαγές 80 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς να έχουν τροποποιηθεί και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, από την προηγούμενη αναφορά, επιβεβαιώνεται απλώς και μόνο η διάθεση κύκλων της αγοράς να διαμορφώσουν σε μεσοπρόθεσμο σημείο αναφοράς την περιοχή των 2.370 μονάδων. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των παικτών στα παράγωγα εκτιμάται ως καλύτερη του αναμενόμενου, κάτι που διευκολύνει τους χειρισμούς σταθεροποίησης, που είναι εμφανέστατοι.

Αντίρροπος δύναμη για τον FTSE-20 είναι κυρίως η Alpha, που μαζεύεται συστηματικά από τα 18,2 ευρώ, με συναλλαγές πράγματι εντυπωσιακές γι’ αυτή την περίοδο. Ακολουθούν, από πλευράς συναλλαγών, η Eurobank, με αγοραστές στα 14,1 ευρώ, και η Εθνική, με ενδιαφέρον στα 25,2 ευρώ.

Στον ΟΤΕ δεν έχει ακόμα απορροφηθεί όλη η προσφορά που μπορεί να δημιουργεί η επιφυλακτική στάση θεσμικών τίτλων, ενώ εκτιμάται ότι ξένοι διαχειριστές πραγματοποιούν πωλήσεις μέχρι τη χαμηλή τιμή των 16,9 ευρώ. Ενθαρρυντική μέχρι στιγμής απουσία προσφοράς στην Cosmote, με τον FTSE-20 να διαμορφώνει στήριξη στις 1.280 μονάδες, με τη συνδρομή των Ιντρακόμ, Βιοχάλκο, Μότοροϊλ (ο καινούριος μεγάλος παίκτης για τα χαρτοφυλάκια των θεσμικών).

Το ότι επιχειρείται στήριξη του Δείκτη επιβεβαιώνεται και από την παράλληλη πορεία των επιμέρους FTSE, με τον 20άρη να καταγράφει τις μικρότερες συγκριτικά απώλειες. Το ιδανικότερο σενάριο για σήμερα, αυτό που θα μπορούσε να οπλίσει την αγορά και εν όψει της αυριανής λήξης στα παράγωγα, είναι κλείσιμο του Δείκτη έστω και οριακά υψηλότερα των 2.381 μονάδων, του FTSE-20 στις 1.286,5 και με καθαρές συναλλαγές που θα ξεπεράσουν τα 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v