Ταλαντεύεται η Σοφοκλέους

Ισορροπεί στο εύρος 2.380 - 2.402 ο Γενικός Δείκτης με αιχμή τις βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις εγχώριων θεσμικών. Το μεγάλο στοίχημα των ημερών αφορά στον ΟΤΕ και την Cosmote, καθώς οι ξένοι θεσμικοί παρουσιάζονται ακόμη επιφυλακτικοί για μελλοντικές τοποθετήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τις κατά κανόνα βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις και εγχώριων θεσμικών ενόψει της γενικής συνέλευσης της Alpha, αλλά με περαιτέρω πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ, ισορροπεί ο Δείκτης στο εύρος 2.385 – 2.402.

Οι συναλλαγές των 22 εκατ. ευρώ (την πρώτη μιάμιση ώρα) θεωρούνται σχετικά αρκετές για να κρατήσουν και σήμερα το Δείκτη υψηλότερα των 2.385 μονάδων, τον δε FTSE 20 σε τροχιά προς τις 1.302 μονάδες.

Το μεγάλο στοίχημα των ημερών πάντως είναι ο ΟΤΕ και η θυγατρική του, καθώς η μετάθεση για ευθετότερο χρόνο σημαντικών εντολών αγοράς από το εξωτερικό καθιστά προβληματική την όποια προσπάθεια αντίδρασης. Όχι βέβαια ότι ο Οργανισμός ή η Cosmote είναι ακριβές σε αυτά τα επίπεδα αλλά όταν εκφράζονται επιφυλάξεις, οι ξένοι διερωτώνται για το ποια θα είναι η πολιτική του Οργανισμού από τούδε και στο εξής και όταν οι απαντήσεις των Ελλήνων χρηματιστών δεν μπορούν να είναι επαρκείς, τότε λογικό είναι να δημιουργείται, πρόσκαιρα έστω, πρόβλημα.

Μεταξύ των τριών βασικών Δεικτών φαίνεται ότι τουλάχιστον για σήμερα υπάρχει μια ισορροπημένη αντίδρασή τους, καθώς τα ποσοστά των τριών FTSE 20 δεν εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v