Δεν αναμένονται έντονες συγκινήσεις στο ΧΑΑ

Εκτός χρηματιστηριακής αγοράς αναμένεται να εκτυλιχθούν τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας. Για τον ελληνικό ”μικρόκοσμο”, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συνέλευση της Intracom, ενώ τη διεθνή προσοχή θα αποσπάσει η στάση του κ. Γκρίνσπαν στην αποψινή συνεδρίαση της FOMC.

Δεν αναμένονται έντονες συγκινήσεις στο ΧΑΑ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνέλευση της Intracom, κατά τη διάρκεια της οποίας ενδέχεται να λάβει θέση για όσα του προσάπτουν ο κ. Σ. Κόκκαλης, αλλά και η συνέλευση της Ενωσης Τραπεζών, όπου ο μεν κ. Χριστοδουλάκης πρόκειται να ζητήσει υποστήριξη των τραπεζών προς τους μικρομεσαίους, ενώ ο κ. Καρατζάς μάλλον θα αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Τα οποία βεβαίως περισσότερο έχουν να κάνουν με το υψηλό λειτουργικό κόστος που συνεχίζει να επιβαρύνει τις τραπεζικές εργασίες και με την εξάρτηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τα χρηματοοικονομικά κέρδη. Ήτοι με προβλήματα που οι ίδιες οι τράπεζες θα έπρεπε να επιλύσουν.

Πιο σημαντικό όμως από τα γεγονότα της ημέρας, είναι η συνεδρίαση της αμερικανικής επιτροπής νομισματικής πολιτικής της γνωστής FOMC.

Κατά τη διάρκεια της οποίας, ο κ. Γκρίνσπαν δεν αποκλείεται να κηρύξει και επίσημα την έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από ένα σύντομο χρονικά υφεσιακό κύκλο (ίσως τον πιο σύντομο στην ιστορία των ΗΠΑ), αλλάζοντας τη στάση του, σε ό,τι αφορά την πορεία των επιτοκίων, σε ”ουδέτερη”(neutral bias).

Στο μεταξύ, η Σοφοκλέους μάλλον θα παραμείνει περιορισμένη στο εύρος μεταξύ των 2.320 και των 2.440 μονάδων, με τον τζίρο να κινείται στην περιοχή των 100 εκατ. ευρώ, αφου μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν γεγονότα ικανά να της δώσουν ώθηση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

”Κλειδιά” για την πορεία της συνεδρίασης, η συμπεριφορά του ΟΤΕ που πιέστηκε το τελευταίο διάστημα, αλλά και των τραπεζών που έχουν και τη μεγαλύτερη επίδραση στο δείκτη.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v