To reality της Σοφοκλέους

”Προσχηματικά” εμφανίζεται να λειτουργεί το τελευταίο διάστημα η Σοφοκλέους, κινούμενη με βήμα σημειωτόν. Τα χθεσινά ”πακέτα” απέκρυψαν προσωρινά την ένδεια των συναλλαγών, οπότε ίσως έχει κάποιο νόημα η αποφασισθείσα... αύξηση των χρηματιστηριακών αργιών.

To reality της Σοφοκλέους
Την ένδεια μιας αγοράς που έχει εγκλωβιστεί πλήρως από τις αγκυλώσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και από τη διαφαινόμενη αδυναμία πολλών απο τις εισηγμένες σε αυτήν επιχειρήσεις να παρουσιάσουν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, αποτυπώνει μέρα με τη μέρα η πορεία των τιμών αλλά και των συναλλαγών.

Εάν κάτι δεν αλλάξει, η Σοφοκλέους κινδυνεύει να μεταβληθεί σε ”καρικατούρα”, σε μια αγορά με υπερβάλλοντα αριθμό εισηγμένων, οι οποίες όμως επί της ουσίας δεν θα διαπραγματεύονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες επί περισσότερη της μίας ώρας 85 μετοχές δεν είχαν καμία πράξη ή μεταβολή!

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ανακοίνωση του ΧΑΑ ότι η Σοφοκλέους δεν θα λειτουργήσει λόγω Καθολικού Πάσχα (εναρμονιζόμενη με τις μεγάλες ξένες αγορές της Δύσης) καθίσταται εν μέρει κατανοητή, υπό την έννοια της επισημοποίησης μιας απλής διαπίστωσης.

Το ”μαγαζί” υπολειτουργεί, οπότε δύο αργίες πάνω ή κάτω (είναι άλλωστε γνωστή η γενικευμένη πληθώρα αργιών στη χώρα μας) δεν κάνουν καμία διαφορά!

Στο κάτω κάτω, θα έχουμε και ημείς την ευχέρεια να ασχοληθούμε περισσότερο με τα μεγάλα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα εάν θα πρέπει να προβάλλονται ή όχι τα παιχνίδια reality (τύπου Big Brother και Bar, τα οποία και βρέθηκαν χθες στην πρώτη γραμμή των μεγάλων θεμάτων της επικαιρότητας), ώστε να ξεφεύγουμε λίγο από το σκληρό reality της Σοφοκλέους.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v