”Μάχες” στην περιοχή στήριξης της αγοράς

Μάχες μεταξύ αγοραστών και πωλητών διεξάγονται αυτή την ώρα στη Σοφοκλέους, καθώς οι πιέσεις σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες κινούν πτωτικά τους βασικούς δείκτες της αγοράς, με κατεύθυνση τις 2.300 μονάδες.

Οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, πιέσεις που έχουν ως επίκεντρο την Εθνική Τράπεζα, αλλά και οι ρευστοποιήσεις στις δύο μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, οδηγούν το Γενικό Δείκτη προς την περιοχή των 2.300-2.310 μονάδων, περιοχή που θεωρείται ότι αποτελεί ”στήριξη”.

Στο χώρο των τραπεζών έντονη επίδραση φαίνεται ότι ασκούν οι πληροφορίες για επιδείνωση ή τουλάχιστον για μη-βελτίωση των αποτελεσμάτων τους στο α΄ τρίμηνο του 2002, ενώ υπάρχει και το τρέχον θέμα με την εκλογή νέων διοικήσεων και τον τρόπο που αυτή θα μεθοδευτεί από την κυβέρνηση, ιδίως σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα.

Στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπου οι πιέσεις έχουν ως επίκεντρο τις μετοχές Panafon και Cosmote, δυσμενή επίδραση φαίνεται πως είχε η απόφαση της ΕΕΤΤ να μειώσει τα τέλη, ως προς τις συνδέσεις σταθερών με κινητά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v