Επέστρεψε στην πτώση η Σοφοκλέους (update)

Η εμφάνιση πωλητών στον ΟΤΕ σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες πιέσεις σε τράπεζες και δεικτοβαρείς μετοχές οδηγούν τη Σοφοκλέους σε αρνητικό έδαφος. Αρνητικό πρόσημο για 258 μετοχές, ενώ οριακά θετικά κινούνται μόνο 45.

Επιβεβαιώθηκε κατά το τελευταίο ημίωρο η άποψη που έφερε την αγορά πλήρως αδύναμη να κινηθεί και να διατηρήσει την ανοδική φορά της, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει εισέλθει πλέον, έστω και οριακά, σε πτωτική τροχιά, εν μέσω των ”συνηθισμένων” πιέσεων σε Εμπορική (-1%) και επιλεκτικές δεικτοβαρείς μετοχές γενικότερα.

Αντισταθμιστικό ρόλο έχουν αναλάβει σήμερα οι τηλεπικοινωνίες, καθώς η Panafon έχει εξαλείψει τις πρωινές της απώλειες, ενώ ο ΟΤΕ κινείται –έστω και οριακά- σε θετικό έδαφος. Παρά ταύτα, η εικόνα της ευρύτερης αγοράς είναι τουλάχιστον απογοητευτική καθότι οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν των ανοδικών με τον τζίρο να ανέρχεται μόλις στα 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 9 εκατ. αφορούν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων.

Έως τις 15.00 μ.μ. αναμένουμε ενίσχυση της πτωτικής τάσης με βάση τις ισχύουσες ενδείξεις, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι τηλεπικοινωνίες γενικότερα δέχονται σήμερα πιέσεις στην Ευρώπη, τάση που εάν αφομοιωθεί από το ΧΑΑ θα αποτελέσει άλλον έναν παράγοντα με πτωτικό συντελεστή στην αγορά.

Επιπροσθέτως, πρέπει να τονιστεί ότι η δυσφορία των παραγόντων της αγοράς αυξάνεται μέρα με την ημέρα, με σημείο αναφοράς τη σχεδόν πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ερείσματα ανόδου στη Σοφοκλέους, με συνέπεια, εάν κάτι δεν αλλάξει, να γίνεται ανοιχτά λόγος για μεσοπρόθεσμη περαιτέρω διολίσθηση του Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v