Τραμπάλα στις 2.300 μονάδες

Προσπάθειες σταθεροποίησης του Δείκτη στην περιοχή των 2.300 μονάδων καταβάλλεται στη Σοφοκλέους, μέσω τοποθετήσεων σε Panafon και ΟΤΕ. Ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών (298) υποχωρεί.

Σε μία προσπάθεια να σταθεροποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των 2.300 μονάδων έχει επιδοθεί κατά την τελευταία μιάμιση ώρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη Σοφοκλέους, εν μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων στη μετοχή της Panafon (+2,11%), αλλά και στην Εθνική η οποία έδειξε μια μερική τάση περιορισμού των απωλειών.

Ωστόσο, δεν θα ήταν αβάσιμο να ισχυριστούμε ότι οι τηλεπικοινωνίες σήμερα είναι ”όλα τα λεφτά”, καθώς εκ των 41 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου τα 11 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ άλλα 7 εκατ. ευρώ –δηλαδή το περίπου 25%- του ”καθαρού” τζίρου αφορά σε συναλλαγές στον ΟΤΕ και στην Panafon.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο οι τηλεπικοινωνίες από μόνες τους να αντισταθμίσουν τις εμφανείς διαθέσεις ρευστοποιήσεων στις εναπομείνασες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, την ίδια ώρα που μόλις 13 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, ενώ πάνω από 300 υποχωρούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Σοφοκλέους προσπαθεί να διατηρήσει εξαιρετικά λεπτές και εύθραυστες ισορροπίες, καθότι δίνεται η εντύπωση ότι η επιχείρηση σταθεροποίησης πάνω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων συντελείται με βάση ψυχολογικούς παράγοντες, ήτοι δεν επιθυμείται άμεσα η αποκόλληση από τη συγκεκριμένη ζώνη.

Σε τελευταία ανάλυση, ίσως και να μην έχει πλέον μεγάλη σημασία πού θα κλείσει ο Δείκτης, αφού με την αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών στο 29 προς 1, μόνο τεχνικά μπορεί να δημιουργηθεί βάση στα τρέχοντα επίπεδα του Δείκτη, αφού στην ουσία η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων συμπεριφέρεται σαν να μη λαμβάνει υπόψη το ότι υπάρχει στήριξη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Έως το κλείσιμο εκτιμάται ότι ο Δείκτης θα συνεχίσει να ταλανίζεται στο εύρος 2.295 – 2.305, εύρος στο οποίο έχει εγκλωβιστεί εδώ και περίπου 70 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v