Για νέες πιέσεις ετοιμάζεται η Σοφοκλέους

Νέο ”τεστ” αντοχής αναμένεται να περάσει σήμερα η Σοφοκλέους, χωρίς να περιμένει σημαντικές ”ειδήσεις” από τα εσωτερικά μέτωπα. Πτωτική πορεία ακολούθησαν οι μεγάλες ξένες αγορές, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη.

Για νέες πιέσεις ετοιμάζεται η Σοφοκλέους
Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή εξακολουθούν να επιδρούν δυσμενώς στην τιμή του πετρελαίου, αλλά και στην κίνηση των μεγάλων ξένων αγορών. Πτωτικά κινήθηκαν χθες τόσο η Wall Street όσο και οι αγορές της ευρωζώνης, ενω ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να κινείται στην περιοχή των 27-28 δολαρίων.

Για πρώτη φορά ύστερα από μέρες, καθοδικά κινείτο λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο και ο δείκτης Nikkei 225 στην αγορά της Ιαπωνίας.

Η Σοφοκλέους αναμένεται να δοκιμάσει σήμερα εκ νέου τις αντοχές της, καθώς χθες κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες που κατέγραφε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι -εκτός απροόπτου- η καθοδική τάση την οποία ακολουθεί σχεδόν αδιάκοπα η αγορά, ενδέχεται να ”εξουθενωθεί” στην περιοχή των 2.160 - 2.180 μονάδων.

Ζητούμενο όμως δεν είναι η πορεία της αγοράς στις δύο ημέρες που απομένουν, αλλά η συμπεριφορά της αφ ης στιγμής αρχίσει η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου, για τα οποία οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v