Αψιμαχίες με ελάχιστο τζίρο (update)

Τα όρια των 2.200 μονάδων δοκιμάζονται και σήμερα στη Σοφοκλέους υπό το βάρος των κατ’ εξακολούθηση πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές, που αντισταθμίζονται από τη συμπεριφορά των υπόλοιπων μετοχών του FTSE 20. Η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώνεται στο 2/1, ενώ ο τζίρος μόλις πλησιάζει τα 50 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την Εθνική στα 21 ευρώ και τον ΟΤΕ να ανθίσταται μέχρι στιγμής, ο τζίρος των περίπου 30 εκατ. ευρώ δικαιολογεί την εύθραυστη ισορροπία του Δείκτη πέριξ των 2.200 μονάδων.

Ομως οι θέσεις που έχουν λάβει από χθες το πρωί συγκεκριμένοι παίκτες στα ΣΜΕ του FTSE 20 μάλλον στρώνουν κατηφορικό έδαφος για τις 1.165 μονάδες (για το συγκεκριμένο δείκτη).

Οι μέχρι στιγμής εντολές αγοράς σε μετοχές που συνήθως προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως αφενός μεν έχουν σπουδαιότερα να σκεφτούν αυτή την περίοδο, αφετέρου οι ξένοι θα περιμένουν, όπως επανειλημμένα έχουν προειδοποιήσει, για τα αποτελέσματα της παρουσίασης των σχεδιασμών της νέας διοίκησης του ΟΤΕ στο Λονδίνο.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουν σταματήσει τουλάχιστον οι μαζικές πωλήσεις στον Οργανισμό, με αποτέλεσμα το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον να επαρκεί για να κινεί ανοδικά τη μετοχή. Εάν αυτός ο κύκλος συνεδριάσεων –ακόμη και εάν παραμείνει εκνευριστικά οριακά πτωτικός- θα επιτρέψει να δραστηριοποιηθούν ενεργότερα γνωστοί παίκτες της αγοράς μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και όσοι τοποθετούνται στα Παράγωγα και σχετίζεται με τη σαφώς καλύτερη συμπεριφορά του ΜΚ 40 τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. Στα 5,80 ευρώ εντοπίζεται ενδιαφέρον και αγοραστές για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, κάτι κινείται σε Ιντραλότ και Ιντρακόμ, ενώ μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και διασποράς, όπως για παράδειγμα η Kego, μπορούν και συντηρούνται σε βραχυπρόθεσμο ”ανοδικό” κανάλι.

Τουλάχιστον ας επιβραδυνθεί κάπως η υποχώρηση στις δεικτοβαρείς μετοχές για να μπορέσουν να αντιδράσουν –όπως και χθες- περισσότερες μετοχές. Εάν το ισοζύγιο χαμένων – κερδισμένων είναι και σήμερα μοιρασμένο, θα πρέπει να αναμένεται αύξηση συναλλαγών και εμπορευσιμότητας στα τουλάχιστον 4/5 της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v