Σε εγχώρια χέρια τα περιθώρια αντίδρασης

Το συντηρούμενο ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ και η αντίδραση των ΕΛΠΕ ”καταχωρούνται” στα υπέρ της σημερινής συνεδρίασης, ενώ επισημαίνεται για μια ακόμα φορά η ανθεκτικότητα της Eurobank. Περιορισμός ρευστοποιήσεων σε Εθνική και Αlpha, ενώ ας κάνουν λίγο κράτει οι εγχώριοι θεσμικοί...

Λίγο κράτει αν κάνουν οι δικοί μας θεσμικοί θα μπορούσε να υποστηριχθεί στην πράξη η προσπάθεια από ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.

Οι συναλλαγές, είναι οριακά καλύτερες της χθεσινής συνεδρίασης, που σημαίνει ότι μάλλον υπάρχει ένας περιορισμός ρευστοποιήσεων σε μετοχές με αυξημένο ειδικό βάρος (χαρακτηριστικότερη η περίπτωση της Alpha και Εθνικής) κίνηση που ενισχύει την εμπορευσιμότητα μετοχών εταιριών κυρίως μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στα υπέρ της αγοράς (του δείκτη δηλαδή) το συντηρούμενο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ, η αντίδραση των ΕΛΠΕ (αν και με λίγα κομμάτια) και η προσπάθεια της Εθνικής να ”κρατήσει” τα 21 ευρώ.

Αναμφίβολα θα πρέπει να επισημανθεί η για μια ακόμα συνεδρίαση ανθεκτική συμπεριφορά της Eurobank (στα 14 ευρώ) κα το δειλό, πλην όμως ορατό αντίκτυπο που έχουν για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών τόσο η εκτίμηση της UBS όσο και η αποσαφήνιση των προθέσεων της νέας διοίκησης του ΟΤΕ.

Όλα αυτά με την προυπόθεση να επιβεβαιωθεί μέχρι τέλος η αρχική… προτροπή προς τους εγχώριους θεσμικούς. Ας προσέξουν λίγο κι αυτοί από την πλευρά τους γιατί διαφένεται πως τη στιγμή που αυτοί ”σκοτώνουν” την αγορά μας, ορισμένοι ξένοι θεσμικοί ενισχύουν διακριτικά τις θέσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Ας μην επαναληφθούν τα παθήματα του Δεκεμβρίου του 2000 και ο νοών νοείτο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v