Μπορεί και καλύτερα η αγορά

Δεν φαίνεται να αναμένει και πολλά η αγορά από τη συνάντηση παραγόντων της αγοράς με τον κωδικό ”συμβούλιο καθηγητών”. Όπως όλα δείχνουν το βάρος θα σηκώσουν και πάλι όσοι δραστηριοποιούνται από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο, τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το άγχος των μετοχοδανείων και των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων πραγματοποιείται η σημερινή συνάντηση παραγόντων της αγοράς με τον... κωδικό ”συμβούλιο καθηγητών”.

Χωρίς το ενεργό μέρος της αγοράς να περιμένει και πολλά επί της ουσίας, άμεσα, το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας σήμερα θα σηκώσουν και πάλι όλοι όσοι ”βάζουν πλάτη” από την προηγούμενη Τετάρτη στη Σοφοκλέους. Στα υπέρ της προσπάθειάς τους η ολοκλήρωση, στο μεγαλύτερο μέρος, θέσεων εγχώριων θεσμικών, που από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας απορροφώνται σταδιακά και χωρίς να βιάζονται από δύο – τρεις ξένους διαχειριστές.

Εάν ο Γενικός Δείκτης καταφέρει στο πρώτο ημίωρο να κρατήσει τις 2.235 μονάδες με αιχμή τον FTSE 20 (υψηλότερα των 1.188 μονάδων) με συναλλαγές περισσότερες από ότι την Παρασκευή, θα πρέπει να αναμένεται –βραχυπρόθεσμα έστω- απεγκλωβισμός. Εάν ευοδωθεί η προσπάθεια, το πιθανότερο είναι πως θα ακολουθήσει η ομάδα των ενεργών ”παιχτών”, που δραστηριοποιούνται στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ένα άλλο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως μεγάλο μέρος θέσεων διορατικών παικτών της αγοράς Παραγώγων ”βλέπει” και πάλι το μήνα Απρίλιο προς τις 1.200 μονάδες (για τον FTSE 20).

Μετοχές σηματωροί σήμερα οι Εθνική, Alpha, Eurobank που έχει αντιδράσει νωρίτερα από τις πρώτες δύο και βεβαίως η τριάδα των τηλεπικοινωνιακών. Ενδιαφέρον αποκτά και η συμπεριφορά μετοχών όπως η ΑΒΑΞ, Δομική Κρήτης αλλά και Νexans, Notos, Βάρδας, Rilken και για διαφορετικούς λόγους των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v