Προσπάθεια αντίδρασης μετ εμποδίων

Με ελπίδες για μια συνέχεια στην ανοδική αντίδραση της Παρασκευής ξεκινά η χρηματιστηριακή εβδομάδα. Στο προσκήνιο σήμερα η συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με παράγοντες της αγοράς, μια συνάντηση χωρίς... ”πυξίδα”, αλλά και οι τραπεζικές μετοχές που έχουν ήδη υποστεί σημαντικότατες απώλειες.

Προσπάθεια αντίδρασης μετ εμποδίων
Με προσδοκίες για νέα κίνηση αντίδρασης στην προηγηθείσα πτώση, θα ανοίξει η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα. Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με όλο το φάσμα των παραγόντων της αγοράς, μια επαφή που ωστόσο δεν εκτιμάται οτι θα έχει ”ορατά” αποτελέσματα στην πορεία της Σοφοκλέους.

Είναι χαρακτηριστικό οτι ο υπουργός φέρεται να είπε εν όψει της συνάντησης, οτι ”η ελληνική οικονομία δεν έχει το χρηματιστήριο που της ταιριάζει”(sic), τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των ειδικών θεωρεί μείζον θέμα την έλλειψη μακροοικονομiκών αλλαγών και εν γένει την ατολμία και την αδράνεια από τη πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και το νοσηρό πολιτικο-οικονομικό κλίμα που επικράτησε το τελευταίο διάστημα!

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμούν έμπειροι παρατηρητές, μάλλον αποδυναμώνεται η αξία της συγκεκριμένης επαφής, η οποία ενδέχεται να περιοριστεί σε συζήτηση αμφιβόλου αξίας αιτημάτων είτε για ”προστασία” της αγοράς είτε και σε ”εκκλήσεις” για τη... στήριξή της από τους επαγγελματίες.

Τεχνικοί αναλυτές εκτιμούν πάντως οτι η αγορά είναι σε θέση να συνεχίσει μια έστω βραχυχρόνια ανοδική κίνηση καθώς τις προηγούμενες ημέρες φάνηκε να εξουθενώνεται η πίεση των πωλητών.

Ωστόσο, μόνον ως διφορούμενες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι απόψεις τους για το μεσοχρόνιο διάστημα.

Όλοι συμφωνούν οτι τα κέρδη των τραπεζών- εξαιρετικά μειωμένα στο α΄τρίμηνο- ενδέχεται να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στη πορεία των τιμών, ενώ οι πιο αισιόδοξοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ”αντίβαρο” των τηλεπικοινωνιακών μετοχών , που εσχάτως δείχνουν να επανακάμπτουν.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v