Αναγνωριστικές κινήσεις στο ΧΑΑ

Κινήσεις αναγνωριστικές των προθέσεων λαμβάνουν μέχρι στιγμής χώρα στη Σοφοκλέους, με το Γενικό Δείκτη να κινείται στην περιοχή των 2.225 μονάδων. Ισορροπία στη σχέση αγοραστών - πωλητών για τις μετοχές Εθνικής, Eurobank, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν και ανεπαρκείς οι συναλλαγές (10 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα), η αγορά μπορεί να κρατήσει, την βραχυπρόθεσμα, ανοδική της φορά με την προϋπόθεση ότι δεν θα ”διορθώσει” χαμηλότερα των 2.225 μονάδων.

Η επιφυλακτικότητα, όπως φαίνεται από το τζίρο, είναι προφανής καθώς οι περισσότερες κινήσεις είναι μέχρι στιγμής αναγνωριστικές των προθέσεων της κάθε πλευράς. Το ενθαρρυντικό είναι ότι μέχρι στιγμής σχέση αγοραστών – πωλητών σε μετοχές όπως οι Εθνική, Eurobank, ΕΛΠΕ, αλλά και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ διατηρούν το περιορισμένο έστω ενδιαφέρον για αγορές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Θα απαιτηθεί όμως για την επόμενη ώρα ενίσχυση των αγοραστών, πόσο μάλλον σε περίπτωση που ο Δείκτης κινηθεί χαμηλότερα και των 2.225 μονάδων, ούτως ώστε να παραμείνουν ”κερδοφόρα” τα συμβόλαια αγοραστών που έχουν ανοιχτεί στον FTSE 20.

Το ζητούμενο είναι να μην διαταραχθεί η λεπτή σχέση όσων προσβλέπουν σε μια άνοδο της αγοράς και εκείνων που παραμένουν ”πωλητές” στο ΧΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v