Νέα διολίσθηση με μικρό τζίρο (update)

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα blue chips, αλλά και 278 μετοχές, ενώ διασώζονται μόνον 41, με αποτέλεσμα η αγορά να υποχωρεί και πάλι κάτω από τις 2.200 μονάδες. Μόλις στα 40 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο πολύ χαμηλός τζίρος, αποτελεί μέχρι στιγμής μειονέκτημα της συνεδρίασης καθώς φαίνεται ότι οι εν δυνάμει αγοραστές δεν πείθονται να τοποθετηθούν, ενδέχεται όμως συν τω χρόνω να μετατραπεί σε πλεονέκτημα της τάσης.

Τεχνικά βέβαια η αγορά χαμηλότερα των 2.225 μονάδων, χάνει το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει στη συνεδρίασης της Παρασκευής και αφ’ ης στιγμής δεν μπορεί να αντιδράσει πέραν των 2.230 (μεσοπρόθεσμη αντίσταση) θα προβληματίζει και στη συνέχεια τους ενδιαφερόμενους να τοποθετηθούν.

Αναμένεται κατά συνέπεια, η αντίδραση ισχυρών θεσμικών χαρτοφυλακίων που από την προηγούμενη Πέμπτη είχαν σχεδόν δεσμευτεί, πως σε μία ρηχή αγορά 70 – 80 εκατ. ευρώ μπορούν να σταματήσουν ή να αποτρέψουν την περαιτέρω απαξίωση της αγοράς.

Πλην όμως, οι συναλλαγές για παράδειγμα στην Εθνική, Alpha, ΟΤΕ, Cosmote και ορισμένες μετοχές αυτής της κατηγορίας φανερώνουν μια διστακτικότητα που χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια απλή παρέμβαση δύο – τριών ισχυρών διαχειριστών, για να ξεπεραστεί.

Ενδεχόμενη αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ προς τα 16,9 ευρώ, αλλά και των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ προς υψηλότερα επίπεδα τιμών θα μπορούσε να συμβάλλει σε αντίδραση του Δείκτη προς τις 2.230 μονάδες. Αυτό είναι και το ζητούμενο για σήμερα, δηλαδή η ενδεχόμενη υπέρβαση της συγκεκριμένης ”αντίστασης” με συναλλαγές όχι λιγότερες των 60 – 65 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v